traži ga interpol

Ovo je opasni crnogorski kriminalac kojeg je uhitila istarska policija: U Hrvatsku došao na plastičnu operaciju

21.08.2022 u 16:25

Bionic
Reading

Istarska policija priopćila je u subotu kako je uhitila 35-godišnjeg državljanina Crne Gore nakon što je dao na uvid krivotvorenu vozačku dozvolu, a potom se ispostavilo da je srbijanski Interpol za njim raspisao međunarodnu potragu zbog pokušaja ubojstva. Crnogorski mediji pišu kako je riječ o Ivanu Vujoviću iz Podgorice

On je osumnjičen da je u Beogradu 2015. godine u jednom baru pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića, zbog čega je za njim Srbija raspisala tjeralicu. Vujović je u Hrvatsku došao, pišu crnogorski mediji, na plastičnu operaciju koju je zakazao pod lažnim imenom.

Vujović je prošle godine u prosincu pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubojstvo Radomira Savovića, pišu Novosti. Crnogorski mediji tada su pisali da ga je odmah po izlasku iz zatvora dočekala policija i privela, radi dodatnih provjera.

No unatoč tome crnogorski policajci su previdjeli da je Srbija još prije šest godina za Vujovićem raspisala tjeralicu zbog pokušaja ubojstva u Beogradu te je on pušten na slobodu.

Vujović je 2015. pobjegao iz zatvora, a bijeg je iskoristio da bi pokušao ubiti Beograđanina Darka Bulatovića kojem je prišao u jednom kafiću, počeo raspravljati s njim i potom ga upucao. Motiv je navodno bilo Bulatovićevo upozorenje Vujoviću da prestane uznemiravati djevojke za susjednim stolom, pišu Novosti.

U zatvoru je Vujović završio jer je bio osuđen na 14 i pol godina zbog ubojstva Radomira Savovića 2008. godine.

Bijeg iz zatvora na Božić 2015. bio je gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom prijeteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora, gdje su ga čekali pomagači u automobilu.

U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce i opet uspio pobjeći. Uhićen je u studenom 2016. blizu njemačko-nizozemske granice te izručen Crnoj Gori.