apel policije

Trogir i Čiovo pod dugim cijevima: Napadač u potrazi za drugom osobom?

29.06.2023 u 15:25

Bionic
Reading

Trogir je pod policijskom opsadom - traga se za naoružanim muškarcem koji je malo poslije podneva ispalio više hitaca u 32-godišnjaka, a potom pobjegao na motociklu. Mladić je teško ranjen. HRT doznaje da je napadač u potrazi za drugom osobom koju, pak, smatra odgovornom za svoje financijske probleme

Od podneva Trogir pod policijskom opsadom. Duge cijevi na svakom koraku. Policajci tragaju za svojim bivšim 55-godišnjim kolegom koji je pucao u 32-godišnjaka. Pokrenuta je potraga, blokiran je dio u mjestu Arbanija gdje napadač ima kuću, a potom se potraga prošilila i na šire područje Trogira. Konkretno prema mjestu Prapatnica u kojemu napadač također joj jednu nekretninu. Obitelji napadnutog mladića stavljena je pod zaštitu policije, izvještava HRT.

Kuće napadača i žrtve pucnjave u Trogiru Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Reporterka Ivana Šilović kazala je u javljanju za Dnevnik HRT-a kako su napadač i 32-godišnji ranjeni mladić bili susjedi u mjestu Arbanija na otoku Čiovu. Obitelji napadnutog mladića stavljena je pod zaštitu policije. Bjegunac je navodno u mladića, inače obiteljskog prijatelja i susjeda, pucao zbog sumnje da je imao ljubavne odnose s njegovom ženom. Prije toga, ispred dućana, došlo je i do fizičkog obračuna koji su zaustavili vlasnik i kupac. Mladić je nakon toga ušao u automobil, a 55-godišnjak mu je s motora pucao u glavu, vrat i prsi.

Mladić je, kažu susjedi, bio vrijedan i pazio je na svaku kunu - a odazivao se na svaki poziv na rad, bilo na polju, bilo na moru. Kažu kako ga je za posao zvao i sam napadač, sve kako bi mu prijetio i napadao ga. Radilo se o patološkoj ljubomori - mladića je optuživao da ima aferu s njegovom suprugom. Mladić ga navodno nije htio prijaviti policiji zbog straha da mu napadač nešto ne napravi.

Policija je objavila fotografiju napadača iz Trogira, umirovljenog policajca koji je s više metaka teško ranio drugog muškarca.

'Na fotografiji je muškarac koji se dovodi u vezu s događajem od 29. lipnja 2023.godine Trogiru u kojem je iz vatrenog oružja ozlijeđen muškarac i ostvarena su obilježja kaznenog djela Ubojstvo u pokušaju. Također, u ovom trenutku raspolažemo s informacijama da osoba koristi osobna vozila i to automobil marke BMW X5, crne boje registarske oznake ST8124K i motocikl Piaggio FLY registarske oznake ST5691Z', izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Policija je pozvala građane ako imaju saznanja o osobi s fotografije ili znaju gdje se on nalazi ili ako su vidjeli navedena vozila da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili da se jave na broj telefona 192. Također, pozivaju građane da se ne približavaju osobi ukoliko je uoče, nego da odmah pozovu policiju.

Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-maila: splitsko-dalmatinska@policija.hr.

  • +3
Pucnjava u Trogiru Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Mediji objavljuju kako je riječ o umirovljenom policajcu Branku Mamiću, koji je već poznat policiji zbog obiteljskog nasilja te je nedavno izašao iz istražnog zatvora nakon što je nepravomoćno osuđen za sedam kaznenih djela na štetu supruge i djece. Pritvor mu je zamijenjen mjerama opreza te mu je propisan psihosocijalni tretman.

Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barišin

Upućeni sugovornik Slobodne Dalmacije rekao je da je napadač bio vođa operative u trogirskoj policiji i dobro zna kako policija postupa. Kaže da je umiirovljen prije par godina.

'Bija je uvjeren da ga žena vara s tim momkom iako smo mu mi svi govorili da za to nema nikakve šanse i da je to glupost. E, kad sam ga tad vidija kako je doša u grad pun sebe, diga je kolet, stavija naočale, pun sebe glumija da je neka faca, odma sam reka da je puka i da će se nešto gadno dogoditi', rekao je Trogiranin za Slobodnu Dalmaciju. Kaže i da je početkom ove godine Mamiću, nakon što je zbog ljubomore napao suprugu ispred djece te je pucao iz pištolja u zid, policija oduzela oružje koje je legalno imao.

'E, al šta to znači, pa znaš da svi iz rata imaju gomilu toga po kućama, ko će to sve upratiti. Ko zna odakle mu ovo oružje iz kojeg je puca na tog momka koji stvarno nema nikakve ljubavne veze s njegovom ženom', kazuje Trogiranin.