incident u trogiru

Otac učenice upao u učionicu i šakom udario profesora, privela ga policija

27.03.2024 u 16:17

Bionic
Reading

U trogirskoj Osnovnoj školi Majstora Radovana danas je došlo do incidenta.

Prema informacijama Dalmacije danas, otac jedne od učenica fizički je napao profesora. Do incidenta je došlo kada je profesor uzeo mobitel učenici, a potom je ona nazvala tatu koji je onda upao u učionicu i šakom udario profesora.

Pozvana je i policija, koja je po dojavi došla u školu.

'Danas, 27. ožujka, oko 12:15 sati zaprimili smo dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć.

U tijeku je kriminalističko istraživanje', kazali su iz splitske policije.

Incident je za N1 komentirala Zorana Bakula, ravnateljica Osnovne škole Majstora Radovana.

“Istina je da je roditelj ušao u školu tijekom nastave i u učionicu te nasrnuo na profesora. S obzirom da je u tijeku policijsko postupanje, ne bih htjela ulaziti u detalje incidenta”, kazala nam je.

“Osobno bih dodala da je ovo još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno treba mijenjati po pitanju zaštite učenika i djelatnika. U školu može doći svatko, a nemamo mehanizme da bismo se zaštitili. Nažalost, današnji slučaj to potvrđuje te jedino što možemo je pozvati policiju tek kad se nešto dogodi”, dodala je Bakula.

“Jesmo li došli do točke u društvu kada bi svaka javna ustanova trebala imati zaštitara na vratima? U svakom slučaju, voljeli bismo da se ovakvi događaji više nikada ne ponove”, poručila je ravnateljica.