mjera opreza

Osumnjičen za spolnu zloporabu djeteta ne ide u zatvor; prestar je

25.08.2023 u 11:44

Bionic
Reading

Osumnjičenom 85-godišnjaku, koji je kazneno prijavljen zbog spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina istražna sutkinja Županijskog suda u Rijeci isključivo zbog životne dobi i zdravstvenog stanja, nije odredila istražni zatvor nego mjere opreza

Kako se u petak doznaje na Županijskom sudu u Rijeci, utvrđena je ispunjenost općih i posebnih pretpostavki utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, no, isključivo zbog životne dobi i zdravstvenog stanja osumnjičenika, istražni zatvor zamijenjen je mjerama opreza.

Iz Općinskog državnog odvjetništva (ODO) u Rijeci su izvijestili da je Policijska uprava primorsko-goranska podnijela protiv 85-godišnjaka kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina te je u tužiteljstvu provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika.

Osumnjičenog terete da je kazneno djelo počinio 16. kolovoza 2023. na području Primorsko-goranske županije, na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina, naveli su iz tužiteljstva, koje je nakon ispitivanja predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela.