obiteljsko nasilje

Novi detalji intervencije u Zagrebu: Rastrojeni mladić uperio vatreno oružje u policajca

22.08.2023 u 19:33

Bionic
Reading

Zagrebačka policija objavila je detalje jučerašnje intervencije nakon što je u 16.15 sati zaprimila dojavu o obiteljskom nasilju na istoku grada

Policajci su dolaskom na lokaciju zatekli 27-godišnjeg mladića koji se zaključao u kuću. Mladić je s policijskim službenicima i u rastrojenom stanju prijetio da će si nauditi. Policajci i policijski pregovarači su tijekom sljedećih sati u više navrata pokušavali uspostaviti kontakt s njim. Međutim, mladić je to odbijao, sve dok se oko 21:30 iz kuće nije začuo pucanj, javljaju iz PU zagrebačke.

Policajci su tada nasilno ušli u kuću, a mladić je zatim sa stražnje strane kuće skočio na zračni jastuk koji su prethodno postavili vatrogasci.

Mladić je ondje svladan uz uporabu sredstava prisile. Ipak, u jednom trenutku je uspio uperiti vatreno oružje u jednog policijskog službenika u namjeri da ga usmrti, ali ga je u tome onemogućio drugi policajac, koji ga je odgurnuo, pri čemu je ispaljen hitac.

Policajac je potom uspio razoružati osumnjičenog, koji se dao u bijeg. Policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije ubrzo su ga sustigli te ga uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitili. Uslijed ispaljenih hitaca nitko nije ozlijeđen. Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila sve okolnosti događaja.