domišljati ovisnik

Muškarac u Zagrebu lagao da snima film 'The Voice', nasanjkao naivne pa novac potrošio na kokain

15.03.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Ovisnici o opijatima vrlo često ne prežu ni od čega kada pokušavaju namaknuti novac za hranjenje svoje ovisnosti, a najnoviji slučaj iz Zagreba upravo to i potvrđuje

Muškarac rodom iz Rijeke zaradio je još jednu u nizu optužnica tužiteljstva zbog prevara u kojima inicijalno, zahvaljujući lažnim predstavljanjima, bude uvjerljiv, a na kraju, ipak i raskrinkan. Tužiteljstvo mu stavlja na teret da se od 27. travnja do 4. svibnja 2020. godine u Zagrebu neistinito predstavljao kao Sascha Malkovich, donosi Jutarnji.hr.

Trojicu muškaraca je uspio uvjeriti da će se u Zagrebu snimati film naziva ‘The Voice‘ i da će za potrebe snimanja biti potreban veći broj tehničkog osoblja, vozača i drugih. Pritom je tu laž dopunio i drugim važnim informacijama da, ako žele posao, moraju otići u Monte Carlo direktno potpisati ugovor, ali da za to trebaju u startu platiti određeni novac.

Nekoliko osoba tako mu je dalo novac, a on im se prestao se javljati pa je na kraju prijavljen za produljeno kazneno djelo prijevare te tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora.

Iako se na početku branio šutnjom, prošle godine u policiji je priznao grijeh, svalivši odmah krivnju na ovisnost o drogama.

'Dugogodišnji sam ovisnik i smišljao sam načine kako da dođem do novca. Pa sam kontaktirao Srebrenku M.H. s kojom sam prije 10-ak godina radio na HRT-u jer sam ju htio angažirati kao PR managericu na snimanju filma u Zagrebu dok bi se ugovor potpisivao u Monte Carlu. Preko nje sam tako došao do njezina supruga Vladimira, a pronašao sam zatim još dvije osobe od kojih sam uzeo novac. Ukupno sam pribavio nekoliko tisuća kuna koje sam odmah potrošio na kokain' priznao je višestruko osuđivani kršitelj zakona Šušnjar.