ne nasjedajte

Muškarac u Čakovcu povjerovao na Facebooku da će mu netko uplatiti više stotina tisuća eura; ostao je bez više stotina tisuća kuna

04.10.2021 u 15:06

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec zaprimili su kaznenu prijavu od 55-godišnjaka kojom prijavljuje prijevaru putem društvene mreže

Naime, oštećeni je tijekom rujna 2021. godine putem elektroničke pošte ostvario komunikaciju s nepoznatom osobom, a koja je na društvenoj mreži objavila oglas da želi darovati više stotina tisuća eura. Potom je, prema uputama nepoznate osobe, a sve s ciljem stjecanja novaca, na nekoliko stranih bankovnih računa uplatio nekoliko desetka tisuća eura. Pošto do današnjeg dana nije dobio dogovoreni iznos slučaj je prijavio policiji.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.  

Policija upozorava građane da ne nasjedaju ovakvim internetskim prijevarama te da olako ne povjeruju izmišljenom darovanju novaca ili obećanom nasljedstvu i potom se upuštaju u sumnjive novčane transakcije, jer vrlo lako mogu postati žrtve ovakvih i sličnih prijevara.