gospodarski kriminal

Muškarac kod Križevaca si isplaćivao novac s računa tvrtke koju vodi, ukrao je više od milijun eura

22.03.2023 u 08:16

Bionic
Reading

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 33-godišnakom sa šireg križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni kao direktor tvrtke s područja Koprivničko-križevačke županije od listopada 2020. godine do svibnja 2021. godine, odbio pretporez temeljem nevjerodostojnih ulaznih računa ispostavljenih od strane dvije tvrtke, koji računi su ispostavljeni na ukupan iznos od 1.553.847,50 eura, a kojim radnjama je za tvrtku čiji je direktor pribavio protupravnu imovinsku korist u visini neosnovano odbijenog pretporeza u iznosu od 187.614 eura.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni u istom vremenskom razdoblju neosnovano podigao sa žiro-račina tvrtke kao pozajmice, ukupni novčani iznos od 1.041.144,07 eura, koji iznos je zadržao za sebe te opisanim radnjama oštetio tvrtku za navedeni novčani iznos.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju protiv osumnjičenika će biti podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.