izvijestila policija

Liječnik koji je napao medicinsku sestru i teško je ozlijedio zadržan u pritvoru

20.10.2022 u 15:47

Bionic
Reading

Liječnik Ante Kedžo, specijalizant Opće bolnice Knin, koji staž odrađuje u KB Dubravi, a koji je 14. listopada napao i teško ozlijedio medicinsku sestru Renatu Brkić u ordinaciji pedijatra u zagrebačkom Retkovcu, zadržan je u pritvoru, a policija je Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu dostavila posebno izvješće

O tome je izvijestila zagrebačka policija, a njihovo priopćenje donosimo u nastavku:

'Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnja“ i „Teška tjelesna ozljeda“ koja je ostala u pokušaju. Naime, 14. listopada oko 18.40 sati na području Dubrave u Aleji lipa, policijski su službenici temeljem dojave postupali u medicinskoj ustanovi kojom prilikom je utvrđeno da je nakon prvotnog verbalnog sukoba osumnjičeni 36-godišnjak tjelesno napao oštećenu 55-godišnjakinju. Za vrijeme postupanja, temeljem tada prikupljenih obavijesti utvrđeno da je osumnjičeni počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je priveden u službene prostorije, a potom prepraćen na nadležni sud.

Nadalje, četiri dana kasnije, 18. listopada policijski su službenici kroz javno dostupne informacije došli do saznanja da je oštećena naknadno u Kliničkoj bolnici Dubrava zatražila medicinsku pomoć zbog zadobivenih ozljeda u predmetnom događaju.

Po samom saznanju, policijski su službenici bez odgode pozvali oštećenu u službene prostorije kako bi utvrdili nove okolnosti, gdje je ista dala nove obavijesti o samom događaju kroz što je potvrđeno da je osumnjičeni, uz ostalo, u zdravstvenoj ustanovi prijetio na život 55-godišnjakinje da bi ju potom i tjelesno napao u namjeri da ju teško ozlijedi.

S obzirom na novoprikupljena saznanja, osumnjičeni 36-godišnjak je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu', izvijestila je zagrebačka policija.