drama na lokrumu

Spašena deveta osoba nakon prevrtanja kajaka, sutra se nastavlja potraga za još dvije

25.09.2023 u 17:26

Bionic
Reading

Pronađena je još jedna osoba nakon prevrnuća kajaka kod Lokruma na dubrovačkom području čime se broj spašenih popeo na devet dok se po neslužbenim podacima traga za još dvije osobe. Potraga je prekinuta zbog mraka i nastavlja se u utorak

Zasad nema podataka da je itko od spašenih kajakaša zatražio liječničku pomoć, doznaje se u policiji koja je dojavu o prevrnuću više kajaka zaprimila oko 15,20 sati od očevidaca.

Prema nesluženim podacima traga za još dvije osobe od ukupno 11 koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima.

Samu akciju traganja i spašavanja vodi Lučka kapetanija dok je policija sa svojim plovilom fokusirana na mjesto gdje su kajaci zadnji put uočeni i na širi morski pojas oko toga područja.

Resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je da u potrazi na dubrovačkom području sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanije te vatrogasci.

Potragom koja traje od popodnevnih sati obuhvaćeno je područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a proširena je i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

Policija je, dodala je Biskup također s lokrumskim rendžerima pretražila cijeli otok Lokrum i tamo više nitko nije pronađen.

"Ono što možemo potvrditi je da je uspješno spašeno osam osoba i da će policija nastaviti s potragom dokle god nam vr4emsnek prilike to budu dozvoljavale", rekla je glasnogovornica.

  • +2
Spašavanje kajakaša kod Lokruma Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Oko 19 sati oglasilo se i Ministarstvo mora, prometa i veza s priopćenjem sljedećeg sadržaja:

'Od popodnevnih sati na dubrovačkom području traje spasilačko - potražna akcija za tri osobe koje su uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta nestale na kajacima.

Potragom je obuhvaćeno područje kod otoka Lokruma, kao i akvatorij ispred stare gradske luke i Pila na području Dubrovnika, a potraga je proširena i kroz dio Koločepskog kanala prema otoku Koločepu, Orašcu i Zatonu.

U potrazi sudjeluju izletnički lokalni brodovi i brodice, policijsko plovilo i brod Lučke kapetanija Dubrovnik te vatrogasci.

Potraga je trenutno bez rezultata, a nastavit će se do noćnih sati te ćemo po zaprimanju novih informacija izvijestiti o daljnjem tijeku spasilačko - potražne akcije', objavili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Po pisanju Dubrovačkog vjesnika traga se za tri osobe, a među osam spašenih izletnika je jedno dijete. Policija je zaprimila dojavu oko 15,20 sati od građana koji tvrde da su uočili nekoliko prevrnutih kajaka, s vanjske strane otoka, na otvorenom moru.

'Ne može se prići tim kajacima jer je more 3 do 4. Došla je dojava da nedostaju još trojica stranaca. Drago mi je da su žena i dijete spašeni, kazao je Dominko Radić koji je sudjelovao u spašavanju za HRT. Po ovome vremenu izaći van na more to je neviđeni apsurd, dodao je.