uzrok nepoznat

[FOTO/VIDEO] Kod Karlovca izgorjelo krovište dvorca iz 14. stoljeća, policija je na terenu

16.03.2022 u 13:04

Bionic
Reading

Uzrok požara koji je u utorak izbio u starom gradu Novigradu na Dobri kod Karlovca, gdje su izgorjela drvena krovišta dviju kula dvorca, policija istražuje i kriminalističkim istraživanjem

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Andreja Lenard rekla je u srijedu Hini da će javnost o uzrocima tog požara u općini Netretić biti upoznata kade završe očevid i kriminalističko istraživanje.

Materijalna šteta zasad nije utvrđena, no drveni dijelovi jedne kule izgorjeli su potpuno, a druge djelomično.

Riječ je o kulama starog grada Novigrada na Dobri, kulturnom dobru upisanom u nacionalni Registar zaštićenih kulturnih dobara.

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Zapovjednik karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Rade rekao je da su vatrogasci sa dva vatrogasna vozila i šest profesionalnih vatrogasaca došli na požarište kada je jedna kula bila buktinja, a već je i druga gorjela, te se samo ta druga mogla djelomično ugasiti.

U savladavanju požara pomagali su im i vatrogasci iz DVD-a Netretić.

  • +17
Izgorjelo krovište dvorca iz 14. stoljeća kod Karlovca Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

"Bilo je vjetrovito i postoji mogućnost da je vatru na drugu kulu prenio jak vjetar, no policijski vatrogasni inspektori utvrđuju kako je uopće došlo po požara na kuli koja je u potpunosti izgorjela", rekao je Rade.

Prema njegovim saznanjima, kula je bila elektrificirana jer je tamo instalirana telekomunikacijska oprema.