sređivanje ispita

Josipa Čulina ex Rimac u pratnji odvjetnice stigla na sjednicu optužnog vijeća

15.06.2023 u 13:54

Bionic
Reading

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas bi trebalo na sjednici raspravljati o USKOK-ovoj optužnici inicijalno podignutoj protiv 27 osoba zbog sređivanja državnih ispita i nezakonitog zapošljavanja, a među (pre)ostalih 17 optuženih nakon nagodbi s tužiteljstvom su i Josipa Čulina (ex Rimac), bivša državna tajnica u Ministarstvu uprave i kninska gradonačelnica te Gabrijela Žalac, bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije...

Kao i zadnji put, Čulina je došla na sjednicu optužnog vijeća u pratnji odvjetnice Lidije Horvat. Inače, osim Čuline i Žalac, pod lupom tužitelja su se našli još i ravnatelj Carinske uprave, pomoćnica ministra gospodarstva, dva državna tajnika u Ministarstvu branitelja, glavni tajnik Ministarstva zdravstva, šefica kabineta ministrice poljoprivrede..., prenosi Jutarnji list.

  • +25
Josipa Čulina i ostali dolaze na ročište Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Tereti ih se za niz malverzacija uključujući namještanje državnih ispita, sređivanje dodjele potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, sređivanje izmjena uvjeta za zakup državnoga zemljišta i uzgoj stoke na krškim pašnjacima.

Podsjetimo, na dosadašnjim ročištima se nagodilo već njih desetoro tako da, u slučaju potvrđivanja optužnice, na optuženičku klupu na početku suđenja trebalo bi sjesti njih 17-oro. Nagodbe s USKOK-om u ovom predmetu su dosad sklopili bivši ravnatelj Uprave Carine Hrvoje Čović, bivši glavni tajnik u Ministarstvu zdravstva Velibor Drakulić, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak, bivša predstojnica Ureda državne uprave u šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić, pomoćnica ministra gospodarstva Ana Mandac te Nevenka Benić, Terezija Marić i Ivana Fišter, poduzetnik Ante Sladić te kninski gradski vijećnik Marinko Tokmačija.