uvala lužina

Kupačici noga zapela između propelera i obilno je krvarila, a spasili je policajci

14.08.2023 u 13:18

Bionic
Reading

Istarski policajci Emil Maružin i Nevio Vitasović sudjelovali su u nedjelju u spašavanju teško ozlijeđene 63-godišnje Talijanke koju je prilikom penjanja na gliser teško ozlijedio propeler

Policija je u nedjelju oko podneva dobila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta došlo do stradavanja 63-godišnje talijanske državljanke kojoj je prilikom penjanja na gliser, udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela između propelera pogonskog motora te obilno krvari. Sukladno procijeni da je osoba u životnoj opasnosti angažirano je policijsko plovilo P-326 koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona.

Policijski službenici Emil Maružin i Nevio Vitasović zatekli su na mjestu dojave unesrećenu kojoj su obitelj i kupači uspjeli iz propelera osloboditi priklještenu nogu na kojoj je bila vidljiva ozljeda.

Ukrcavši unesrećenu i tim hitne medicinske pomoći na policijsko plovilo, uputili su se žurno u smjeru uvale Kuje u Ližnjanu nakon čega je žena prevezena u pulsku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju, izvijestila je Istarska policija.