dolijao diler

[FOTO/VIDEO] Policija u Rovinju otkrila ilegalni laboratorij za uzgoj marihuane, pogledajte što su sve pronašli

21.12.2022 u 10:27

Bionic
Reading

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 54-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Temeljem naloga nadležnog suda, policijski službenici Policijske postaje Rovinj – Rovigno su 19. prosinca obavili su pretragu doma i prostora na području Rovinja koje koristi osumnjičeni te su tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili kako je muškarac proizvodio drogu radi daljnje preprodaje.

Naime, prilikom provođenja dokaznih radnji, policijski službenici su u tri zatvorena sastava za uzgajanje biljaka s pripadajućom opremom za osvjetljavanje i ventilaciju (tzv. Grow box) pronašli 48 stabljika indijske konoplje pojedinačnih visina od 54 do 115 centimetara. Također je pronađeno i nekoliko pakiranja sa sadržajem zelene biljne materije ukupne težine 1825,6 grama, te dvije precizne digitalne vage i novac za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Osumnjičeni je po završetku kriminalističkog istraživanja, 20. prosinca u večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Ove godine Policijska uprava istarska prijavila je više počinitelja za preprodaju droge. Nakon uspješno završenih kriminalističkih istraživanja u srpnju 2022. kada su policijski službenici pronašli nasade indijske konoplje kod Pazina i u rujnu na području Buzeta, ovo je treće otkrivanje većih nasada indijske konoplje ove godine na području policijske uprave. Podsjećamo, ovo je ujedno i druga veća zapljena ovoga mjeseca nakon što su policijski službenici početkom prosinca na području Pule pronašli više od 22 kilograma marihuane i više od tristo grama kokaina te će policijski službenici i dalje nastaviti intenzivno raditi na pronalasku preprodavača droge i suzbijanju problematike zlouporabe droga.

Laboratorij za uzgoj marihuane u Rovinju Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP