NE VOLI KAMERE

[FOTO] Priveden muškarac koji je propucao policajca: 'Što me snimate, nisam vam ja Mamić'

04.03.2023 u 17:56

Bionic
Reading

Na Županijski sud u Osijeku danas su priveli muškarca koji je u petak pucao na policajca izvan službe u Šagu kraj Valpova

Riječ je o Leonardu Opančaru koji je propucao policajca i, na sreću, lakše ga ranio. U napadu je oružje uperio i u druge ljude, ali metak mu je zaglavio u cijevi te nije opalio, izvještava RTL Danas.

Kako su ranije naveli iz policije, sumnjiče ga za kaznena djela ubojstvo u pokušaju i teško ubojstvo u pokušaju. Istražitelji su pretresli dom u Šagu na dvije adrese te pronašli šest komada streljiva.

  • +4
Priveden napadač kod Valpova Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Oružje je 64-godišnjak posjedovao ilegalno, a mještani su u petak novinarima RTL Danas rekli da je i ranije radio probleme.

Tijekom privođenja na Županijski sud u Osijeku, Opančar je dobacivao novinarima: 'Što me snimate, nisam vam ja Mamić.'

  • +21
Policajac ranjen u pucnjavi u mjestu Šag Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Utvrđeno je kako je u petak u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Šagu Opančar propucao 55-godišnjeg policajca Policijske postaje Belišće, koji je u tom trenutku bio izvan službe.

Potom je pokušao vatrenim oružjem usmrtiti još dvije osobe, koje su se nalazile u prostoriji, ali u tome nije uspio zbog zastoja vatrenog oružja. Napadača su svladale napadnute osobe i zadržale do dolaska policije koja ga je uhitila.

Osumnjičenom 64-godišnjaku evidentirana je koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi.