drama u makarskoj

Rastrojeni muškarac cijelu noć prijetio samoubojstvom

15.07.2023 u 09:28

Bionic
Reading

U Makarskoj je od 2 sata, na 9. katu zgrade u Ulici Vladimira Nazora 45-godišnji Makaranin sjedio na rubu balkona i prijetio da će izvršiti samoubojstvo. Oko 9.23 sata kriza je završila nakon što je muškarac uhićen, objavila je policija.

Za promet je bila zatvorena susjedna Ulica kipara Meštrovića. Na 9. kat su stigli makarski policajci, specijalna policija, vatrogasci i djelatnici Hitne pomoći. Isprva su vatrogasci do muškarca pokušali doći ljestvama, međutim on je zaprijetio da će skočiti s 9. kata pa su odustali od akcije.

S Makaraninom su u stanu bile dvije kćeri koje su sklonjene na sigurno, a suprugu je pustio van oko 6 sati nakon čega je odvezena vozilom Hitne, javlja Slobodna Dalmacija. U stanu je bio i pregovarač koji ga je nastojao odgovoriti od pokušaja samoubojstva.

Drama u centru Makarske, muškarac prijetio da će skočiti sa zgrade Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell
  • +10
Prijetnja samoubojstvom u Makarskoj Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic

Ne ustručavajte se tražiti pomoć

  • Centar za krizna stanja i prevenciju suicida pri KBC-u Zagreb

Nazovite na telefon 01-2376-470 kad god vam zatreba pomoć od 0 do 24 sata. U Centar za krizna stanja pri KBC Zagreb možete doći i bez najave i uputnice svakim danom između 8 i 20 sati.

  • Hrabri telefon

Ako ste maloljetno dijete ili roditelj koji se suočava s različitim odgojnim izazovima, možete se obratiti stručnjacima na Hrabrom telefonu.
Ako ste dijete, nazovite na besplatni broj 116-111.
A broj Hrabrog telefona za mame i tate je 0800-0800. Linija je otvorena svakim radnim danom od 9 do 20 sati.

  • Psihološki centar TESA

Psihološki centar TESA udruga je koja već 25 godina daje besplatnu psihološku pomoć i podršku zdravom razvoju građana. Nazovite na broj: 01/48 28 888 - radnim danom od 10 do 22 sata ili im se javite mailom za savjet: psiho.pomoc@tesa.hr