u istri

Cure detalji tragične smrti djevojčice: Roditelji i prije tražili pomoć u bolnici

21.02.2024 u 15:35

Bionic
Reading

Istarska policija izvijestila je da se u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuju okolnosti smrti djeteta koje je 18. veljače u noćnim satima dovedeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja

'Dijete je nakon reanimacije preminulo. Na tijelu preminulog djeteta obavljena je obdukcija, a točan uzrok smrti bit će poznat nakon dobivanja nalaza toksikoloških vještačenja i histoloških analiza tkiva', kratko su izvijestili iz PU istarske.

Ravnateljica pulske bolnice nije željela komentirati slučaj.

'Hitna nije postupala u ovom slučaju. Roditelji su dijete dovezli u bolnicu', kratko je za 24 sata rekla dr. Gordana Antić, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.

Neslužbeno 24 sata doznaje da su roditelji preminule djevojčice nekoliko dana prije smrti zbog njezinog zdravstvenog stanja potražili pomoć u pulskoj bolnici. Neslužbena informacija glasi i da je djevojčica posljednjih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u trbuhu, proljev i slične simptome te je nakon pregleda liječnika puštena na kućnu njegu.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Puli za 24 sata su odgovorili da je postupanje tijekom izvida tajno, a o postupanju vezanom za smrt djeteta provode se izvidi i dokazne radnje kako bi se utvrdio uzrok smrti.