tragedija

Beroš o djevojčici umrloj u Medulinu: Pregledana je i otpuštena, ali stanje se pogoršalo

12.07.2023 u 18:59

Bionic
Reading

Jutros je oko 6 sati policija zaprimila dojavu hitne medicinske pomoći kako je djetetu u Medulinu potrebna liječnička pomoć. Dijete je preminulo unatoč svim naporima, a sada se o slučaju oglasio i ministar Beroš

Djetetu je jutros pozlilo, a unatoč naporima djelatnika hitne pomoći, nažalost, nije joj bilo spasa, doznaje HRT. Kako doznaju iz izvora bliskih pulskoj Općoj bolnici, roditelji su noćas djevojčicu doveli na hitni bolnički prijam, no otac ju je na osobnu odgovornost uz određenu terapiju odveo iz bolnice.

Obdukcija će utvrditi točan uzrok smrti

Prema nalogu županijskog državnog odvjetništva obavit će se obdukcija. Policija je isključila bilo kakvu sumnju u nasilnu smrt i kazneno djelo. Policija je jutros u 6.05 zaprimila dojavu hitne medicinske službe da je u Medulinu potrebna liječnička pomoć djetetu. Hitna pomoć pozvana je jer je djevojčici pozlilo, a i ranije su već tražili liječničku pomoć zbog njezinih zdravstvenih problema.

Nakon dolaska hitne pomoći, unatoč naporima liječnika i svim primijenjenim postupcima reanimacije, djevojčici nažalost nije bilo pomoći te je konstatirana smrt. Preminulo dijete prevezeno je u pulsku bolnicu radi obdukcije koja bi trebala utvrditi točan uzrok smrti. Od glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač doznaje se da je isključena bilo kakva sumnja u nasilnu smrt i kazneno djelo, a dodaje da je djevojčica tijekom noći bila na hitnoj zbog zdravstvenih problema.

"Hitna je dala sve od sebe, ali nažalost bezuspješno"

- Poziv je zaprimljen u 5.55 jutros da djevojčica četiri i pol godine stara u Medulinu ne diše. Hitna je u 6.04 bila već na mjestu intervencije. Zatekli su oca koji je oživljavao dijete. Odmah su počeli s naprednim postupcima oživljavanja. Sve su dali od sebe, profesionalno, svoj maksimum. Sat vremena su pokušali sve, ali nažalost bezuspješno, naglasila je v.d. ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ-a Tatjana Čemerikić, dr. med.

Beroš o smrti djevojčice: Pregledana i otpuštena, ali stanje se pogoršalo 

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je sućut obitelji. Naglasio je da je djevojčica prethodno bila pregledana i puštena kući. No, uslijedilo je pogoršanje njezinog zdravstvenog stanja.

- Izrazit ću sućut obitelji preminule turistkinje, petogodišnje. Reći ću i to da je ona bila prethodno pregledana u bolnici, da su napravljeni određeni laboratorijski testovi, da je nakon poboljšanja stanja otpuštena kući, međutim slijedilo je pogoršanje stanja, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.