plant based linija

Zvijezda i PIK Vrbovec na tržište lansirali sedam proizvoda 100 posto biljnoga podrijetla

17.06.2021 u 10:04

Bionic
Reading

Planet of plants prva je hrvatska plant based linija proizvoda koja se odsad može pronaći na policama trgovina. Riječ je o inovativnoj liniji proizvoda koji su 100 posto biljnog podrijetla, a zajednički su ih razvili i proizveli Zvijezda i PIK Vrbovec

Suradnja dviju proizvodnih tvrtki Fortenova grupe rezultirala je sa sedam proizvoda koji su 100 posto biljnog podrijetla, a ne sadržavaju jaja, gluten i soju zbog čega su pogodni i za vegane i vegetarijance kao i za fleksitarijance.

Linija Planet of plants sadrži burger, salamu, ulje, majonezu, umak, namaz i kockicu. Osim u Hrvatskoj, proizvodi se mogu naći na tržištu Slovenije, a od rujna i u Srbiji, s planom širenja plasmana na inozemna tržišta.

'Iznimno smo ponosni što domaćim potrošačima prvi na tržištu možemo ponuditi liniju proizvoda biljnog podrijetla koja je još jedan dokaz kako i u Hrvatskoj imamo znanje i iskustvo kojim možemo konkurirati i uz pomoć kolega stručnjaka razvijati proizvode koji idu u korak sa svjetskim trendovima', izjavio je Slaven Ružić, direktor PIK Vrbovca.

Povodom predstavljanja Planet of plants linije proizvoda, Tomislav Alagušić, direktor Zvijezde, izjavio je: 'Biljne alternative mesu budućnost su industrije hrane pa je iskorak na novo tržište logičan nastavak poslovanja za Zvijezdu. Tržišni smo lider u proizvodnji biljnih ulja i ove godine obilježavamo 105 godina kako predvodimo trendove uvodeći inovativne proizvode koji odgovaraju potrebama potrošača. Zvijezda će ujedno s linijom proizvoda Planet of plants pomoći i u širenju svijesti o važnosti prehrane temeljene na biljnoj osnovi i kod onih potrošača koji nisu nužno vegani i/ili vegetarijanci'.

Planet of plants linija proizvoda nastala je kroz sinergiju zaposlenika Fortenova grupe, ulaganjem u nove tehnologije i praćenjem nutricionističkih i zdravstvenih trendova s ciljem razvoja vrhunskih proizvoda, uz racionalno korištenje sirovina, potrošnju energije i učinkovito gospodarenje otpadom.