podnesen prijedlog

Žužulova Skladgradnja na rubu stečaja, duguje 13 milijuna kuna

11.10.2018 u 15:31

Bionic
Reading

Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske na svojim je mrežnim stranicama objavilo da je pred splitskim Trgovačkim sudom predloženo otvaranje stečajnog postupka tvrtke Skladgradnja u vlasništvu Slavena Žužula

Prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka podnijela je FINA koja je utvrdila sljedeće: “Na dan 1.10.2018. dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana, u ukupnom iznosu od 12.822.220,78 kuna u koji iznos je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima. Prema podacima o broju zaposlenih koje je Financijskoj agenciji dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za potrebe podnošenja prijedloga za pokretanje stečajnog postupka, dužnik ima 22 zaposlenih” – stoji u prijedlogu pokretanja stečaja, prenosi Dalmacija Danas.

FINA navodi da dužnik Skladgradnja ima otvorene račune i oročena novčana sredstva na tri računa Zagrebačke banke i jednom Partner banke. FINA u prijedlogu dalje navodi da kao podnositelj prijedloga o otvaranju stečajnog postupka osim navedenih podataka o iznosi neizvršenih osnova za plaćanje evidentiranih u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje i podataka o računima i oročenim novčanim sredstvima, ne raspolaže drugim podacima o imovini pravnih osoba.

FINA je obavijestila Trgovački sud da je dužnik na dan 1.10.2018. na ime predujma za namirenje stečajnog postupka ima zaplijenjena novčana sredstva u iznosu od 5 tisuća kuna.