8. ožujka

Zmajska pivovara na svoj osmi rođendan obilježit će dvije velike revolucije - onu za prava žena i hrvatsku craft revoluciju

05.03.2021 u 15:54

Bionic
Reading

Zmajska pivovara 8.3. slavi 8. rođendan te kuhanjem prigodnoga piva na taj dan obilježava i dvije velike revolucije: onu za prava žena i hrvatsku craft revoluciju koja je započela osnutkom prve hrvatske craft pivovare, izvjestili su iz Zmajske

Sudjelovanjem u projektu Pink Boots Collaboration Brew Day Zmajska pivovara daje i lokalni doprinos edukaciji žena u craft pivarstvu.

Pink Boots Society američka je organizacija koja pomaže ženama u industriji proizvodnje piva, educira ih, osigurava školarine, ohrabruje i inspirira da napreduju u karijeri, a Pink Boots Collaboration Brew Day inicijativa je rođena iz želje članica da sudjeluju u Međunarodnom danu žena i njegovoj tradiciji borbe za ženska prava, prije svega prava na rad i obrazovanje.

Mogu sudjelovati organizacije, pivovare i pojedinci i to tako da kuhaju pivo s njihovim blendom hmelja Pink Boots. Ova se akcija u svijetu održava četvrti put, a Zmajska pivovara jedina je pivovara ne samo u državi ili regiji, već u širem europskom susjedstvu koja se ove godine u nju uključila.

Na osmi rođendan Zmajske pivovare i Dan žena, 8.3.2021. ženska ekipa pod vodstvom nagrađivane homebrewerice Adriane Miline kuhat će pivo s blendom hmeljeva Pink Boots.

Pivo dviju revolucija će se, prigodno, zvati MARCH ON.

MARCH ON moći će se kupiti u pretprodaji u Webshopu Zmajske pivovare od 8. ožujka i to u paketu 24 piva + majica MARCH ON. Akcija traje do 30. ožujka, a paketi stižu na kućnu adresu nakon 2. travnja kada će MARCH ON imati i službenu promociju. Nakon toga majice se više neće moći kupiti, ali pivo MARCH ON, naravno, hoće i to u pojedinačnim bocama, 6-packu ili kartonu koji sadži 24 piva.

Kupnjom piva MARCH ON donira se novac udruzi Pink Boots Society, ali i lokalno za dodatnu edukaciju spomenute homebrewerice. Svojim se Marchom Zmajska pivovara i globalno i lokalno uključuje u obilježavanje Međunarodnoga dana žena slavljenjem postignuća žena, ali i zagovaranjem jednakih prava na rad i obrazovanje i konkretnom akcijom.