MIROVINA ILI NOVI POSLODAVAC?

Željko Čović misteriozno nestao iz Genere

11.04.2011 u 09:57

Bionic
Reading

Nekadašnji prvi čovjek Plive gotovo neprimjetno otišao je iz Genere, kompanije u kojoj se sredinom 2009. godine pozicionirao kao direktor Genera lijekova, jedne od tvrtki u sklopu grupe Genera u većinskom vlasništvu Marijana Hanžekovića. Tvrtku je napustio 1. travnja, a informacija o tome nije objavljena niti na Zagrebačkoj burzi na kojoj kotiraju dionice Genere

Prelazeći iz Plive u Generu prije dvije godine i preuzimajući vodeću poziciju u novoj tvrtki, Čović je najavljivao ambiciozne planove o proizvodnji 'kvalitetnih generičkih lijekova' kojima će, među ostalim, konkurirati i svojoj dotadašnjoj farmaceutskoj kući iz koje je zajedno s njim u Generu prešlo nekoliko Plivinih stručnjaka.

'Prva grupa lijekova na tržište bi trebala stići početkom 2011. godine', govorio je tada Čović, ali ne samo da lijekovi nisu stigli, nego je na kraju i sam Čović nestao. Čović zasad ne želi komentirati svoj odlazak niti govoriti o daljnjim planovima. Jedan od razloga Čovićeva povlačenja mogao bi biti dolazak Marka Smetiška, dosadašnjeg člana Uprave Atlantic grupe na čelo grupe Genera. Smetiško je nekoć bio direktor programa farmaceutike u Plivi.

Čović u Generu nije prešao samo kao menadžer nego je i investirao u novi projekt držeći 15 posto vlasničkog udjela tvrtke Genera lijekovi. U Generi se nisu željeli očitovati o tome drži li Čović još uvijek svojih 15 posto, ali su kazali da Genera d.d. i dalje drži 60 posto udjela u Genera lijekovima.