ISCRPLJENE ZALIHE

Zbog rekordne potražnje zagrebački McDonald'si ostali bez Big Maca

27.10.2014 u 11:39

Bionic
Reading

Zagrebački McDonald'si zabilježili su proteklog vikenda rekordnu prodaju svog najpoznatijeg sendviča – Big Maca – što je dovelo do iscrpljivanja lokalnih zaliha sirovina nužnih za pripremu najprodavanijeg McDonald'sovog proizvoda. Tvrtka je odmah reagirala, no čak ni uz izvanrednu dostavu, nije bilo moguće zadržati ovaj sendvič u ponudi u svim restoranima, navodi se u prioćenju McDonald'sa

Naime, McDonald's Hrvatska organizirao je vikend promotivnu akciju u kojoj je njihov svjetski slavan sendvič bio dostupan po samo 10 kuna, stoji u priopćenju.

'Željeli smo podsjetiti naše goste zašto je Big Mac jedan od naših najprodavanijih sendviča i nagraditi ih na neki način za vjernost. S druge strane, htjeli smo svima koji ga nisu probali dati tu priliku. Big Mac nastao je davne 1967. godine, a od tada je svojevrsni simbol McDonald'sa te ga danas smatramo klasikom. Naša filozofija je jednostavna – 'Ili ga volite, ili ga još niste probali!', naglasio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna Hrana, nositelja franšize McDonald's za Hrvatsku.

Promotivna Big Mac vikend akcija održana je i na drugim europskim tržištima no u Hrvatskoj je imala 30 posto bolji odaziv, ističe se u priopćenju.

U McDonald'sima diljem Hrvatske u ova dva dana prodano je više od 120.000 Big Mac sendviča te je zabilježeno više od 140.000 gostiju.