'zastrašujuće posljedice zakona'

Zbog lex Agrokora Todorić tužio Hrvatsku Europskoj komisiji

  • Autor: M. Š.
  • Zadnja izmjena 11.01.2018 13:03
  • Objavljeno 11.01.2018 u 12:56
Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

Ivica Todorić obavijestio je javnost novom objavom na svom blogu da je Republiku Hrvatsku tužio Bruxellesu zbog, kako tvrdi, nezakonitog lex Agrokora

Ivica Todorić obavijestio je javnost da je tužbu protiv Republike Hrvatske dostavio i predsjedniku Europske komisije Jean-Claudeu Junckeru.

Todorićevu objavu na blogu prenosimo u cijelosti:

'Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog lex Agrokora, podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta.

  • +75
  • +72

Ivica Todorić

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju je Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi.

Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran.

I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim Tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi