budućnost zdravstvenog sustava

Zašto su privatne bolnice uspješne? Odgovor se krije u samo jednoj riječi

14.04.2022 u 09:30

Bionic
Reading

Zašto su privatne bolnice uspješne i bez dugih redova čekanja? Je li budućnost zdravstva privatizacija zdravstvenog sustava? Gubi li naš zdravstveni sustav novac kad je riječ o dopunskom zdravstvenom osiguranju? Na sva ta pitanja odgovor je dao Ognjen Bagatin, MBA, suvlasnik medijske platforme Poduzetnik i Poliklinike Bagatin

'Rekao bih da je tu prije svega ključ odgovornost. Mi ne možemo dopustiti sebi da stvari ne funkcioniraju, da trošimo više nego što imamo. U privatnom zdravstvu fokus je na pacijentu i njegovom iskustvu u privatnoj klinici. Bitno je da pacijent dobije termin koji želi, da se držimo dogovorenog roka, da ne čeka satima u redu i tako dalje', kazao je Bagatin na pitanje o tajni uspjeha privatnih klinika.

U pacijentu je, smatra Ognjen Bagatin, i ključ budućnosti zdravstvenog sustava. 'Moramo zaboraviti javno i privatno i staviti fokus na pacijenta. On je taj koji će reći kakvu uslugu želi i gdje je želi dobiti. Kad dopustimo liberalizaciju, pacijent će sam pokazati kakvo zdravstvo želi. Tada će doći i do demonopolizacije osiguranja', poručio je suvlasnik Poliklinike Bagatin.

Samo prošle godine zdravstveni sustav gubio je 320 milijuna kuna mjesečno, napominje Ognjen Bagatin, MBA. 'Trebamo stati i vidjeti tko je tu odgovoran. Moramo se usuglasiti da imamo konsenzus svih političkih stranaka za točno tri stvari oko kojih se svi moraju složiti kako bi naša djeca imala državu i uređeni zdravstveni sustav. Treba nam informatizacija i digitalizacija zdravstva odmah, i trebamo veću uključenost pacijenata u zdravstvenu zaštitu. Svi zajedno moramo pronaći način kako uključiti pacijente, kako imati zadovoljnije medicinsko osoblje i, ponavljam, staviti fokus na pacijenta', istaknuo je Ognjen Bagatin.

Izvor: Licencirane fotografije

Svoje viđenje zdravstvenog sustava dao je Bagatin na prošlogodinjem zdravstvenom summitu 'Back Together' koji je okupio stručnjake iz medicine i znanosti. Ove godine 'Back Together' na rasporedu je 17. i 18. rujna i ponovno će u fokus staviti inspirativne pojedince koji pomažu i kreiraju bolji zdravstveni svijet. Svoju besplatnu prijavnicu ispunite već danas i uživajte u dvodnevnom summitu.