nema krize

Zaposlenici Porschea dobili velike nagrade u gotovini, iznos bi vas mogao izuti iz cipela

22.03.2021 u 09:10

Bionic
Reading

Porsche je izvrsno nagradio zaposlenike i u pandemijskoj godini. Luksuzni automobilski brend je ostvario rekordne prihode, dok su se broj prodanih vozila i dobit lagano smanjili. Porsche završava sjajnu godinu s obzirom na situaciju, jer ga je koronavirus jedva dotaknuo. Zbog toga je ovogodišnja nagrada za zaposlenike visoka, gotovo osam tisuća eura.

Osim izazovne situacije na automobilskom tržištu, posebno zbog nedostatka čipova, ova bi godina Porscheu mogla donijeti i inicijalnu javnu ponudu dionica, piše Seebiz.

Glavni izvršni direktor Porschea AG Oliver Blume najavio je da će biti otvoren za razmatranje inicijalne javne ponude njemačkog proizvođača sportskih automobila ako se njihov vlasnik Volkswagen AG odluči na to.

"Mislim da bi Porsche mogao biti zanimljiv dio za razmišljanje o IPO-u", rekao je Blume tijekom brifinga s američkim novinarima, upozoravajući da konačnu odluku neće donijeti on. "Odluka je na Volkswagenu, a oni nisu ništa odlučili'', dodao je.

Porsche je bio svijetla točka VW-a tijekom pandemije. Isporuke su smanjene samo tri posto prošle godine, zahvaljujući snažnoj potražnji u Kini, njenom najvećem tržištu. To je pomoglo proizvođaču sa sjedištem u Stuttgartu da održi dvoznamenkastu maržu dobiti kada su mnogi proizvođači automobila pretrpjeli dramatičan pad.