Prijavite se na edukaciju

'Zakon o poticanju ulaganja – mogućnosti financiranja za poduzetnike'

 • Autor: tportal.hr
 • Zadnja izmjena 07.03.2017 15:33
 • Objavljeno 07.03.2017 u 15:23
menadžer

menadžer

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Donošenjem Zakona o poticanju ulaganja (NN 102/15) 2015., Republika Hrvatska osigurala je pravni okvir koji pruža mogućnosti za ostvarivanje gospodarskog rasta i gospodarske politike. Zakon donosi sustav potpora za ulaganje i potporu za pravodobno ostvarenje ulagačkih aktivnosti

Potpore se dodjeljuju projektima koji jačaju konkurentske sposobnosti u proizvodno-prerađivačkim aktivnostima, razvojno-inovacijskim aktivnostima, aktivnostima poslovne podrške i aktivnostima usluga visoke dodane vrijednosti. Navedene aktivnosti doprinijet će unosu nove opreme i suvremene tehnologije, većoj zaposlenosti i izobrazbi zaposlenika, razvoju proizvoda i usluga više dodane vrijednosti, povećanju poduzetničke konkurentnosti, ravnomjernom regionalnom razvoju Republike Hrvatske.

Ovom Zakonu prethodio je Zakon o poticanju ulaganja iz 2007. i Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja iz 2012. Statistike korištenja poticajnih mjera kroz ova dva Zakona ukazuju na 425,4 milijuna kuna korištenih poreznih povlastica u razdoblju od 2008. do 2014. te 35,6 milijuna kuna bespovratne novčane potpore u razdoblju od 2008. do 2016. Ovi statistički pokazatelji govore da su poduzetnici jako zainteresirani za ovakve poticaje, ali nažalost postoji još uvijek velik broj onih koji nisu upoznati s ovim Zakonom i mogućnostima korištenja potpora.

Stoga, cilj je edukacije upoznati poduzetnike s mogućnostima korištenja potpora iz Zakona o poticanju ulaganja te im na konkretnim primjerima pojasniti postupak apliciranja. Umanjena stopa poreza na dobit za 50%, 75% ili 100%, više je nego privlačan poticaj zbog kojeg se vrijedi bolje upoznati sa Zakonom o poticanju ulaganja.

Sadržaj edukacije obuhvatit će prikaz i objašnjenje svih relevantnih informacija o Zakonu o poticanju ulaganja s naglaskom na:

 • pravni okvir Zakona o poticanju ulaganja
 • cilj i svrhu Zakona o poticanju ulaganja
 • prihvatljive prijavitelje i prihvatljive aktivnosti za koje se odobrava potpora
 • pregled poticajnih mjera
 • osnovicu za izračun poticaja
 • primjere izračuna investicijskih poticaja
 • pregled obrazaca za prijavu s posebnim naglaskom na poslovni plan
 • pregled ostale dokumentacije potrebne za prijavu na Zakon o poticanju ulaganja

Edukaciju će voditi Ariana Vela i Ivana Rukavina Halilagić iz tvrtke EU PROJEKTI.

Cijena edukacije iznosi 1.380,00 kuna po osobi plativo temeljem predračuna izdanog od strane Učilišta EU PROJEKTI. U cijenu su uključeni održavanje edukacije i predavanja uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji Učilišta. Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobravamo dodatnih 15% popusta. Edukacija se održava u Zagrebu 29. ožujka 2017. (9:30 – 16:30 sati) Poslovni centar Almeria, Ulica grada Vukovara 284, zgrada D, 3. kat

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu i poslati je na e-mail adresu: info@uep.hr. Nakon primljenog predračuna, a najkasnije do 28. ožujka 2017., potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR5223400091110691294 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja 'Za edukaciju' i poziv na broj predračuna. Za rane prijave do 9. ožujka 2017., uz uplatu do 10. ožujka 2017., odobravamo 15% popusta.

Detaljne informacije možete pronaći u sljedećim dokumentima:

 

Vaše Učilište EU PROJEKTI!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi