NAPETOST U PULI

Zaključen proces dubinskog snimanja Uljanika, rok za ponuđače ističe u 20 sati

25.01.2019 u 11:42

Bionic
Reading

Proces dubinskog snimanja poslovanja Uljanika je zaključen i u njega je bio uključen veći broj potencijalnih investitora, a rok za predaju ponuda za strateško partnerstvo je do danas u 20 sati, izvijestio je Uljanik u petak. 'S danom 24. siječnja 2019. u 18:00 sati zaključen je proces dubinskog snimanja Uljanika u koji je bio uključen veći broj potencijalnih investitora. Rok za predaju ponuda je danas, 25. siječnja 2019. do 20:00 sati (CET)', kaže se u Uljanikovoj obavijesti

Dodaje se kako je dubinskom snimanju pristupio 'svaki investitor koji se legitimirao kao zainteresirani strateški partner s ozbiljnom namjerom provedbe uspješnog restrukturiranja i održivosti brodograđevnog procesa Uljanik grupe'.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je ovaj tjedan kako se očekuju barem dvije ponude strateških partnera za Uljanik grupu.

'Petak će biti dan unutar kojeg ćemo dobiti barem dvije ponude. Koliko će one biti ozbiljne... dat ćemo priliku Upravi da tijekom subote otvori i kratko proanalizira pristigle ponude, a u ponedjeljak u 11 sati Uprava će ih prezentirati Ministarstvu gospodarstva', kazao je Horvat.

Na novinarski upit znači li to da će se krajem sljedećeg tjedna znati tko će biti novi vlasnik Uljanik grupe, Horvat je odgovorio da se još neće znati novi vlasnik, jer se unutar ponuda očekuje vrlo komplicirani tekst, pa će Upravu trebati vremena za analizu.

  • +6
Radovi na brodovima u pulskom brodogradilištu Uljanik u završnim su fazama opremanja Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Zbog pojačanog interesa potencijalnih ulagača, rok za dubinsko snimanje Uljanika produljen je s 18. na 24. siječnja.