TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli niz od tri uzastopna dana rasta, likvidnost i dalje niska

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u četvrtak je prekinulo niz od tri uzastopna dana rasta, indeksi su blago oslabili, dok je likvidnost nešto ojačala, iako se i dalje zadržala na vrlo skromnim razinama.

Indeks CROBEX oslabio je 0,2 posto na 1.604,4 bodova, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 kliznuo 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, gubitnike je predvodio indeks turističkog sektora, s padom od 0,5 posto, koji se vjerojatno našao pod pritiskom porasta dnevnog broja novozaraženih koronavirusom na rekordnih 180 osoba. S druge strane, najviše je profitirao indeks prehrambenog sektora, koji je porastao 1,5 posto.

Ukupno je protrgovano oko 4,3 milijuna kuna, a samo jedno izdanje je uspjelo prikupiti milijunski promet. U fokusu su se našle dionice Valamar Riviere, s prometom od 1,4 milijuna kuna, pri čemu su izgubile 1,6 posto na vrijednosti, a slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, s prometom od 621 tisuće kuna i blagim rastom cijene od 0,3 posto.

Uz dionice Valamara, pod najvećim pritiskom našle su se i dionice Atlantske plovidbe i Arena Hospitality Grupe, čije su cijene oslabile redom 0,9 posto i 0,7 posto.

S druge strane, dobre cjenovne izvedbe  imale su dionice Koke, koje su ojačale 7,6 posto, uknjiživši tako svoj treći uzastopni dan rasta, a slijede ih dionice Adriatic osiguranja i Saponije, s rastom cijena od 5,6 posto i 3,8 posto.

Dobitnik dana              Koka                       +7,64%   310

Gubitnik dana             Valamar Riviera      -1,56%   25,20

CROBEX                     -0,15%   1.604,40