TRŽIŠTE KAPITALA

Dionički indeksi s novim tjednom vratili se u zeleni teritorij

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala u ponedjeljak je vladao pozitivan sentiment, dionički indeksi su se vratili u zeleni teritorij, dok se razdoblje niske likvidnosti nastavilo. Oba indeksa, CROBEX i uža inačica CROBEX10, ojačali su oko 1 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus porastao 0,6 posto. Svi sektorski indeksi su dan zaključili s pozitivnim predznakom, a najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, s rastom od 1,3 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 5 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti milijunski promet. U fokusu su se ponovno našle dionice Optima Telekoma, koje su na prometu od 1,7 milijuna kuna oslabile 2,2 posto. Slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od 757 tisuća kuna i rastom cijene od 2,4 posto. Titula dobitnika dana pripala je dionici Brodogradilišta Viktor Lenac, čija je cijena uzletjela 7,1 posto, a dobre cjenovne izvedbe zabilježile su i dionice Ingre te Končar Elektroindustrije, koje su porasle redom 5,3 posto i 4,9 posto.

Na strani gubitnika, prvo nezahvalno mjesto zauzela je dionica FTB Turizma, čija je cijena potonula 5,8 posto, a slijede dionice Instituta IGH i redovno izdanje Adrisa, s padom cijena od 2,6 posto i 0,9 posto.

Dobitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac +7,10% 8,30

Gubitnik dana FTB Turizam -5,80% 1.300,00

CROBEX +0,94% 1.591,24