TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Indeksi nastavili s blagim rastom, Arena Hospitality Group u fokusu

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala u petak je nastavilo s blagim rastom dioničkih indeksa, dok je likvidnost oslabila u odsutnosti blok transakcija iz prethodnog dana

Oba indeksa, CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 ojačali su 0,2 posto, dok je od sektorskih indeksa najviše profitirao indeks transportnog sektora s rastom od 1,3 posto. S druge strane, jedini među gubitnicima je bio indeks sektora industrije, koji je potonuo 1,3 posto. Iako je sredina tjedna bila obilježena negativnim kretanjima na burzi, CROBEX je krajem tjedna uspio nadoknaditi sve gubitke te zaključiti tjedan s rastom od 0,7 posto, nakon dva uzastopna tjedna pada.

Ukupno je protrgovano oko 6,8 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti milijunski promet. U fokusu ulagača su se našle dionice Arena Hospitality Grupe, koje su na prometu od 1,7 milijuna kuna zaključile nepromijenjeno na 300 kuna. Nadomak milijunskog prometa su bile i dionice Hrvatskog Telekoma, koje su prikupile 924 tisuće kuna te pri tom kliznule 0,3 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Dalekovoda, čija je cijena porasla 7,8 posto, a slijede je povlaštene dionice Končar D&ST te dionice Tankerske Next Generation, koje su ojačale redom 2,8 posto i 2,5 posto.

Na strani gubitnika, prvo ime je bila dionica Ville Dubrovnik, koja je potonula 9,8 posto, dok su loš dan imale i dionice Petrokemije i Spana, s padom cijena od 2,7 posto i 2 posto.

Dobitnik dana: Dalekovod +7,78% 97,00

Gubitnik dana: Villa Dubrovnik -9,79% 350,00

CROBEX: +0,17% 2.012,18