tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi ponovno u zelenom, likvidnost porasla na krilima blok trgovanja

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Nakon dva uzastopna dana pada, domaće tržište kapitala se u četvrtak vratilo u zeleni teritorij, dionički indeksi su blago ojačali, dok je likvidnost porasla na krilima blok trgovanja.

Sva tri glavna dionička indeksa, CROBEX, CROBEX10 te CROBEXplus su ojačali 0,2 posto, dok je od sektorskih indeksa dobitnike predvodio indeks turističkog sektora s rastom od 0,8 posto. S druge strane, indeks transportnog sektora je jedini zaključio s negativnim predznakom, pri čemu je izgubio 0,9 posto na vrijednosti.

Ukupno je protrgovano oko 9,8 milijuna kuna, pri čemu je 2,1 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju povlaštenim izdanjem Adrisa, koje je prikupilo još dodatnih 1,5 milijuna kuna u redovnom prometu, te pri tome oslabilo 0,2 posto. U fokusu ulagača su se našle i dionice Valamar Riviere, koje su na prometu od 3,2 milijuna kuna porasle 0,3 posto.

Titula dobitnika dana je pripala dionici Spana, čija je cijena uzletjela 10,9 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice AD Plastika, koje su porasle 2,8 posto.

S druge strane, od aktivnijih izdanja gubitnike je predvodila dionica Petrokemije, koja je izgubila 3,1 posto na vrijednosti, a slijede je dionice Atlantske plovidbe i Optima Telekoma s padom cijena od 1 posto i 0,4 posto.

Dobitnik dana Span +10,86 245,00

Gubitnik dana Petrokemija -3,14% 37,00

CROBEX +0,22% 2.008,80

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!