tržište kapitala

Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali uz skromnu likvidnost, građevinari glavni dobitnici dana

Zagrebačka burza, ilustrativna fotografija

Zagrebačka burza, ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Trgovanje na Zagrebačkoj burzi u utorak je preteklo mirno, bez značajnijih pomaka dioničkih indeksa te uz vrlo skromnu likvidnost

Nakon jednog dana predaha u crvenom, indeks CROBEX se vratio u pozitivan teritorij s blagim rastom od 0,3 posto, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 ojačao 0,1 posto.

Od sektorskih indeksa, najviše je profitirao indeks građevinskog sektora, koji je uzletio 3,9 posto, dok je u crvenom zaključio jedino indeks sektora industrije, s padom od 1,6 posto.

Ukupna dionička likvidnost je iznosila skromnih 3,5 milijuna kuna, a samo jedno izdanje je uspjelo prikupiti više od pola milijuna kuna prometa. Bile su to dionice Podravke, koje su na prometu od 534 tisuće kuna oslabile 0,7 posto.

Loš dan su imale i dionice Luke Ploče, te Đuro Đaković Grupe, koje su izgubile redom 3,9 posto i 3,2 posto na vrijednosti.

S druge strane, među glavne dobitnike dana su se ugurale dionice građevinara, i to redom Ingre i Dalekovoda, koje su porasle 6,6 posto i 2,6 posto, a dobre cjenovne izvedbe su imale i dionice Atlantic Grupe, koje su ojačale 1,3 posto.

Dobitnik dana   Ingra    +6,60%  11,30

Gubitnik dana  Saponia   -5,83%    565,00

CROBEX   +0,26%    1.887,01

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!