za mlade

Zagrebačka banka objavila po kojim uvjetima će davati APN-ove subvencionirane kredite

02.03.2022 u 13:56

Bionic
Reading

Zagrebačka banka i ove godine sudjeluje u programu Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) kroz koji država subvencionira stambene kredite mlađima od 45 godina.

Banka je klijentima pripremila povoljne uvjete financiranja i razne benefite: nominalnu kamatnu stopu od 1,99 posto (EKS maksimalno 2,19 posto), dugi rok fiksnosti do 15 godina za kredite s valutnom klauzulom u eurima i mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri u kojoj imaju priliku osvojiti novac za uređenje svog novog doma.

„I ove godine želimo svojim klijentima i onima koji će to postati pružiti najbolju podršku u realizaciji subvencioniranih stambenih kredita. Uz odlične uvjete, u Zabi ih čekaju stručni i brzi bankari čije iskustvo potvrđuju i rezultati – Zagrebačka banka je isplatila trećinu svih isplaćenih kredita na tržištu od početka subvencioniranja 2011. godine. Već bilježimo velik interes klijenata i spremni smo za brzu i uspješnu provedbu programa.“, istaknuo je Slaven Rukavina, član Uprave Zagrebačke banke.

Klijentima koji kupuju nekretninu ili grade/dovršavaju kuću i imaju sve uvjete za podnošenje zahtjeva za subvenciju, Zagrebačka banka nudi niz pogodnosti:

  • jednaku nominalnu kamatnu stopu 1,99% (EKS maksimalno 2,19%) za kunske i kredite uz valutnu klauzulu u eurima;
  • dugi rok fiksnosti (do 15 godina) za kredite s valutnom klauzulom u eurima;
  • besplatnu procjenu vrijednosti nekretnine (ako je procjenitelj ZANE d.o.o.);
  • mogućnost podizanja nesubvencioniranog stambenog kredita s istom kamatnom stopom ako je nekretnina skuplja od 100 tisuća eura;
  • bez interkalarne kamate

Klijenti Zagrebačke banke koji ove godine sudjeluju u APN programu subvencioniranja na raspolaganju imaju još niz dodatnih benefita, navodi se iz banke:

  • svi klijenti koji imaju odobren APN subvencionirani stambeni kredit u Zagrebačkoj banci i odobrenu subvenciju od strane APN-a, imaju mogućnost prijave i sudjelovanja u nagradnoj igri 'Sa Zabom opremi stan' u kojoj mogu osvojiti 75.000 kuna na Mastercard kartici Zagrebačke banke. Klijenti se mogu prijaviti za sudjelovanje od 4. ožujka na stranicama nagradne igre na službenoj web stranici Zagrebačke banke.
  • mogućnost podizanja gotovinskog nenamjenskog kredita za popratne troškove - uređenje novog doma, podmirenje troškova javnog bilježnika ili plaćanje poreza.