objavio hOK

Za više od 200 obrtnika stradalih u potresu po 7.000 kuna pomoći

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 10.05.2021 12:39
  • Objavljeno 10.05.2021 u 12:39
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Edina Zuko/PIXSELL

Hrvatska obrtnička komora (HOK) izvijestila je u ponedjeljak da počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 7.000 kuna za više od 200 obrtnika s područja stradalih u potresu. HOK podsjeća da je 31. prosinca 2020. pokrenuo humanitarnu akciju "Obrtnici za stradale od potresa“, koja je imala za cilj skupiti sredstva kako bi se obrtnicima kojima su poslovni prostori stradali u potresu pomoglo da ponovno počnu raditi.

Humanitarna akcija je trajala tri mjeseca, a u nju su se uključili obrtnici iz Hrvatske i inozemstva, navodi se. Iz HOK- ističu da u Petrinji danas započinje isplata sredstava za preko 200 prijavljenih obrtnika, kojima će se dodijeliti jednokratna pomoć u iznosu od 7.000 kuna.

Sredstva prikupljena ovom humanitarnom akcijom usmjerena su za obnovu prostora te nabavu opreme potrebne za ponovnu uspostavu poslovanja obrtnika stradalih u potresu. U priopćenju se prenosi izjava predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca koji je kazao kako je potres dijelu njihovih članova potpuno zaustavio poslovanje te da su humanitarnu akciju Obrtnici za stradale od potresa pokrenuli kako bi skupili sredstva koja će im pomoći da opet stanu na noge.

"Obrtnici su važni za svaki grad i mjesto, bez njihovih proizvoda i usluga svakodnevni život ne može funkcionirati, zato je važno da svi, od državne preko lokalne vlasti, pa i pojedinaca pomognu u ovoj izvanrednoj situaciji te da svi skupa doprinesemo da se život vrati na ova područja", istaknuo je Ranogajec.

Osim jednokratne pomoći obrtnicima, dio sredstva iz humanitarne akcije usmjerit će se za obnovu prostora udruženja i komore Sisačko-moslavačke županije, koji su također uništeni uslijed potresa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!