payway

Za sigurnu online kupnju potrebna je samo jedna stvar, pročitajte o čemu je riječ

26.03.2020 u 11:51

Bionic
Reading

Pronašli ste komad odjeće, obuće ili hardvera koji želite, ali niste sigurni je li e-trgovina sigurna i hoće li vaš novac doista otići na pravo mjesto ili ste se namjerili na prevaranta iz neke egzotične zemlje. Svakome tko kupuje online barem je jednom kroz glavu prošlo pitanje: 'Mogu li ja podijeliti svoj broj kreditne kartice s ovim trgovcem i mirno spavati?', a to je pitanje posebno važno u vrijeme pojačane online kupnje potaknute koronavirusom

Internetske prevare u kojima su se krali brojevi kartica i ostali osobni podaci srećom postaju prošlost zahvaljujući naprednim sustavima za online naplatu, zbog kojih možete biti sasvim sigurni da je novac kojim ste platili nove cipele ili pametni telefon doista otišao na pravo mjesto, a da su svi vaši podaci zaštićeni.

Jedan od sustava koji omogućava najsigurniju kupnju je i PayWay, virtualni POS uređaj koji posreduje između kupaca i prodavatelja i koji je postao standard u većini domaćih webshopova poput Bazzara, ShoeBeDoa, Linksa, Zagrebparkinga i HŽ-a.

Konkretno, PayWay se većinom koristi na samom kraju kupnje, nakon što u košaricu stavite proizvode i usluge koje planirate kupiti. Ovaj virtualni POS sustav uzima vaše podatke i potvrđuje transakciju bez otkrivanja prodavatelju bitnih podataka o vama, poput sigurnosnog koda na pozadini vaše kreditne kratice.

A kad smo već kod kreditnih kartica, treba znati da PayWay podržava sve glavne brendove kartičarskih kuća, poput MasterCarda, American Expressa, Vise, Maestra, Dinersa i Discoveryja, dok složeni algoritmi i napredna rješenja koje koristi sam sustav omogućavaju plaćanje u svim glavnim svjetskim valutama, kao i tokenizaciju.

Tokenizacija jednostavnije rečeno, znači da kada ste kupili proizvod u nekoj online trgovini i dali privolu trgovcu za spremanje vaših podataka o plaćanju, podaci o vašoj kartici se pretvaraju u tzv. token i ostaju pohranjeni za iduću kupovinu pa nema potrebe da se ponovno upisuju kod svake kupnje.

Odlična karakteristika PayWaya je i to da podržava plaćanje na rate, ukoliko vam banka to odobri, pri čemu sami možete odabrati u koliko obroka želite otplatiti neki proizvod ili uslugu, a u okvirima definiranim od strane trgovca.

Sustavi poput PayWaya odlični su i za plaćanje raznih pretplata i članarina, zato što ih je moguće podesiti za ponavljajuća plaćanja te više ne morate misliti na obnavljanje pretplate određene usluge ili robe, i dosadni postupak ponovnog unošenja svih podataka.

Kada vidite trgovinu koja ima PayWay, možete biti sigurni da ona radi od 0 do 24 sata svaki dan u tjednu i 365 dana u godini, kao i u to da je vaš novac zaštićen sustavom koji ne može i nikada nije probio nikakav haker te je nagrađen najvišim certifikatima za sigurnost koji postoje.