kap4

Trogir dobio novi trgovački centar i vatrogasni dom

04.10.2017 u 12:27

Bionic
Reading

Paralelno s 14-mjesečnom izgradnjom trgovačkog centra Marisa u Trogiru, projektantski biro Kap4 radio je na novom vatrogasnom domu u tom dalmatinskom gradu. Dok se Marisa prostire na četiri etaže i dvije podzemne garaže ukupne površine 23.000 četvornih metara, novoizgrađeni vatrogasni dom ima 2000 kvadrata

Novootvoreni trgovački centar prostire se na ukupno 23.000 četvornih metara, od čega je 16.000 kvadrata prodajnog prostora unutar kojega se nalaze lokali s robom široke potrošnje, tekstila i tehničke opreme, dok su na trećem katu smješteni ugostiteljski sadržaji, teretana i dječja igraonica.

Istovremeno je Kap4 u Trogiru izgradio novi vatrogasni dom od 2000 četvornih metara, ali i rekonstruirao te proširio prilazne prometnice.    

Marisa u Trogiru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kap4

Iz tvrtke Kap4, osnovane prije osam godina, priopćili su kako trgovački centar Marisu karakterizira višeetažni ulazni prostor te trgovačke ulice odnosno galerije koje se razvijaju oko centralnog svjetlarnika.

'Iz svakog dijela centralnog malla pruža se pogled na grad i more, čime je ostvareno prožimanje vanjskog i unutarnjeg prostora i na to smo posebno ponosni. Centar je položen iznad budućeg planiranog trajektnog pristaništa u Trogiru, a nudi trgovačke, sportsko-rekreativne, obiteljske i gastronomske sadržaje. Zbog toga vjerujem da će trgovački centar Marisa postati omiljeno odredište za urbano opuštanje, a dom DVD-a, naravno, služit će unaprjeđivanju sigurnosti šireg područja, kao i edukaciji novih vatrogasnih kadrova. Svojom pozicijom i oblikovanjem trgovački centar Marisa sigurno će biti jedna od karika razvoja života i urbanizma Trogira', rekao je Nikola Miletić, direktor tvrtke Kap4, u priopćenju.