ratu unatoč

Wizz Air planira nastaviti letove za Ukrajinu, već omogućili rezervacije

25.04.2022 u 14:16

Bionic
Reading

Niskotarifni zračni prijevoznik Wizz Air omogućio je korisnicima da u srpnju rezerviraju letove iz Ujedinjenog Kraljevstva za Ukrajinu nakon što ih je suspendirao na početku ruske invazije, javlja portal Airlive

Prijevoznik, čije rute pokrivaju veći dio istočne Europe, obustavio je letove za Ukrajinu 24. veljače, nakon invazije ruskih snaga.

Tada je rečeno da 'sigurnost naših putnika i posade ostaje naš prioritet', uz napomenu: 'Nadamo se da će se normalnost uskoro vratiti u Ukrajinu', piše Airlive.

Na web stranici kompanije još uvijek se nalazi obavijest koja kaže da su 'svi letovi Wizz Aira za/iz Ukrajine privremeno obustavljeni do daljnjeg'.

Međutim u petak je Wizz Airova stranica omogućila korisnicima da rezerviraju letove dvaput tjedno iz Ujedinjenog Kraljevstva za glavni ukrajinski grad počevši od 5. srpnja.

U vijestima koje su podijelili korisnici društvenih mreža jednosmjerna karta za let od zračne luke London Luton do zračne luke Žuljani u glavnom gradu Ukrajine bila je dostupna po cijeni od 70,99 funti (91 dolar). Sljedeći let između gradova bio je dostupan u subotu 9. srpnja.

Letovi iz Lutona za Lavov također su bili dostupni utorkom i subotom počevši od 5. srpnja.

Prošlog tjedna Interfax Ukraine izvijestio da su od srpnja planirani letovi Wizz Aira između Kijeva i Milana te Rima i Larnace. Postojale bi i rute s Varšavom, kao i s drugim poljskim gradovima, Wroclawom, Katowicama i Gdanjskom.