Central Swiss Investment Holding

Švicarci objavili javnu ponudu za preuzimanje Luke Rijeka

16.03.2023 u 08:17

Bionic
Reading

Central Swiss Investment Holding Ltd., vodeći svjetski investicijski holding koji razvija vrhunska rješenja te ubrzava cirkularnost i održivost u području ulaganja, ponuditelj je za preuzimanje dioničkog društva Luka Rijeka za usluge u pomorskom prometu, lučke usluge, skladištenje roba i špediciju sa sjedištem u Rijeci. Ponuda ulagača Zentralschweizerische Investment Holding AG (Central Swiss Investment Holding Ltd.) sa sjedištem u Švicarskoj dana je u skladu s člankom 10. stavkom 1. i stavkom 2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava

CSIH je društvo koje aktivno ulaže, podučava i razvija napredne tehnologije usmjerene budućnosti, one koje doprinose poboljšanju koristi iz ekonomske, društvene i ekološke sfere u osam zemalja diljem svijeta. Snaga tvrtke je u globalnom dosegu stručnjaka u različitim područjima s velikim iskustvom u svakoj fazi razvoja. Ključ uspjeha tvrtke leži u poslovnoj strategiji fokusiranoj na ravnotežu između ljudi, planeta i profita, navode iz te tvrtke.

Svrha društva CSIH je stjecanje, držanje, upravljanje i raspolaganje ulaganjima te pružanje svih usluga vezanih uz funkciju holdinga, kao i pružanje savjetodavnih usluga društvima o pitanjima upravljanja i operativnim aspektima.

Društvo se planira fokusirati na ulaganja u infrastrukturu, logistiku i kargo u sljedećoj godini. U Hrvatskoj je partner u preuzimanju Andreas Binder, bivši suvlasnik Cargo centra Graz, investitor i poduzetnik rođen u Rijeci koji želi doprinijeti razvitku grada svojim bogatim iskustvom. Nakon uspješne transakcije tvrtka Rhenus logistics trebala bi upravljati Lukom Rijeka.

Ponuditelj je novoosnovano trgovačko društvo i djelovat će u svoje ime i za svoj račun, a ne s drugim osobama izvan društva i kruga dioničara. Više na Obavijesti izdavatelja.