kontrola štete

Vlada se uključuje u krizu oko Agrokora, dobavljači pozvani u Banske dvore

19.03.2017 u 22:00

Bionic
Reading

Ključni dobavljači Agrokora - Dukat, Podravka, Kraš, Franck i ostali sastat će se u 11 sati kako bi donijeli zajednički stav prema Agrokoru. Nakon što završi taj sastanak te ako se dobavljači dogovore, pretpostavlja se da će krenuti put Vlade koja je, kako doznajemo iz dobro upućenih izvora, inicirala sastanak s njima

Naime, kako doznajemo, u Vladi žele čuti dobavljače, odnosno njihov stav o problemima u kojima se našao Agrokor i o scenarijima ako se izjalove njegovi pregovori s vjerovnicima. 

Tportal doznaje da se dobavljači sastaju kako bi štitili svoje interese i potraživanja od Agrokora jer su svjesni da su se banke već sastale i zauzele stav. Naime, dug Agrokora prema dobavljačima iznosi oko 16 milijardi kuna pa se i Vlada intenzivnije uključila u nalaženje rješenja za taj problem.

Direktor jednog od najvećih Agrokorovih dobavljača rekao nam je kako očekuje zauzimanje zajedničkog stava nakon sastanka u ponedjeljak:

'Banke su se sastale nekoliko puta. Svi ostali vjerovnici uskladili su stavove pa mi hoćemo uskladiti i svoje. Prije formalnih zaključaka ne možemo ništa više reći. Prevelik je ulog u igri', zaključuje naš sugovornik. 

Agrokor se u nedjelju opet oglasio priopćenjem u kojem demantiraju, kako kažu, nepotpune i netočne informacije koje ovih dana dolaze do javnosti.

'Do javnosti ovih dana dolaze razne informacije o Agrokoru, među njima i velik broj nepotpunih i netočnih informacija koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije s ključnim investitorima radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze. Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima', priopćili su.