KOSOR DEMANTIRA HEBRANGA

'Vlada je iskreno ušla u privatizaciju škverova'

19.10.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Vlada je u prvi krug privatizacije brodogradilišta ušla potpuno iskreno nadajući se uspjehu, rekla je danas predsjednica Vlade Jadranka Kosor u izjavi nakon dodjela nagrada 'Ulagač godine 2009.' u organizaciji Agencije za promicanje izvoza i ulaganja

U prvi krug privatizacije brodogradnje išli smo apsolutno iskreno, uvjereni da ćemo imati uspjeha. Nije bilo osobite sreće, pa ćemo u drugom krugu pokušati učiniti sve što Vlada može, ali u temelju svega je činjenica da sa sadašnjim opterećenjem za državni proračun više ne možemo. Prema tome, moramo tražiti druga rješenja, rekla je Kosor.

Upitana koliko će izjave Andrije Hebranga, predsjedničkog kandidata HDZ-a, da se na natječaj za prvi krug privatizacije brodogradilišta išlo samo zbog Europske unije, štetiti Vladi u daljnjem toku privatizacije brodogradilišta, odgovorila je da Vlada nastavlja ozbiljno kao i u prvom krugu.

'Uložit ćemo sva znanja i trud da drugi krug uspije', dodala je.

Hebrang je na subotnjem okruglom stolu predsjedničkih kandidata organiziranom u sklopu Konferencije Zagrebačke burze u Splitu rekao da se za prvi krug privatizacije brodogradilišta unaprijed znalo da neće proći, te da je raspisan jer je to bio uvjet Europske unije.

Predsjednica Vlade najavila je da će poslije podne uži vladin tim raspravljati o drugom krugu privatizacije brodogradilišta.

U povodu štrajka glađu radnika Željezare Split podsjetila je da je Vlada već postigla određene dogovore sa predstavnicima radnika i rekla da se Vlada drži dogovora. Zamolila je radnike da pričekaju i vjeruju Vladi ocjenjujući da štrajk glađu nije rješenje.

Upitana hoće li zbog učestalih afera zatražiti odgovornost čelnih ljudi Hrvatskih autocesta, odgovorila je da je tražila izvještaj o tome što se zbiva i da prati i analizira situaciju u suradnji s resornim ministrom.