SRPSKI MINISTAR TRGOVINE:

'Vjerujem da će se priča oko Agrokora uspješno okončati'

17.05.2017 u 19:26

Bionic
Reading

Izvanredni povjerenik Vlade za Agrokor Ante Ramljak u Beogradu se sastao s menadžerima Agrokorovih kompanija u Srbiji, ali i sa srbijanskim ministrom trgovine Rasimom Ljajićem

Srpski ministar je u izjavi za RTL istaknuo kako je sastanak bio vrlo koristan.

''Razmijenili smo informacije što se poduzima za stabilizaciju Agrokora u Hrvatskoj. Mi očekujemo prelijevanje pozitivnog scenarija i na kompanije Agrokora koje posluju u Srbiji. Vjerujemo da će se čitava ova priča uspješno okončati", istaknuo je Ljajić.

U sastavu koncerna su tvrtke Mercator - S, s kojima formalno upravlja slovenski Mercator, dok su DijamantMg Mivela i Frikom u nadležnosti Ramljaka.

''Želimo pomoći ne ulazeći u strukturu vlasništva i u vlasničke odnose, ali smo zainteresirani da se ispune obveze prema dobavljačima, da se zaštite prava zaposlenih i stabilizira poslovanje same kompanije u Srbiji", rekao je Ljajić.

Upozorio je kako bi se Dijamant uskoro mogao naći u problemima.

"Čini mi se da je glavni problem s Dijamantom koji bi mogao nastati tijekom kolovoza kada je vrijeme za žetvu. Hoće li Dijamant imati dovoljno financijskih sredstava za otkup sirovina, prije svega suncokreta i soje. Danas smo dobili uvjeravanja da će se to osigurati i da će Dijamant potpuno normalno poslovati u Srbiji. Želimo dijeliti Ramljakov optimizam da će proces restrukturiranja cijelog Agrokora biti pozitivan, a samim tim će to imati pozitivne efekte na kompanije Agrokora ovdje u Srbiji", izjavio je Ljajić.