Career Speed Dating

Više od 200 studenata na 'spoju' tražilo svog poslodavca

14.12.2017 u 12:11

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u četvrtak održan je drugi Career Speed Dating. Jedinstven spoj razgovora za posao i 'speed datea' organizirali su Centar karijera FER-a i studentska udruga eSTUDENT

Na razgovor s predstavnicima 42 domaće i inozemne tvrtke došlo je više od 200 zainteresiranih studenata. U samo osam minuta kandidati i potencijalni poslodavci imali su priliku 'odmjeriti' jedni druge.

Sa studentima su razgovarali, među ostalim, predstavnici nekih od najvećih domaćih tvrtki, poput Atlantic grupe, Combisa, Croatia osiguranja, Ericsson Nikole Tesle, Hrvatskog Telekoma (HT), Rimac Automobila, Vipneta i Zagrebačke banke. 

Marija Felkel, članica Uprave HT-a za ljudske resurse, ocijenila je format osmominutnog razgovora – pet minuta za pitanja poslodavaca i tri minute za studente – odličnim.

'Iskustva su više nego pozitivna. Čak smo imali studente koji su sudjelovali na Career Speed Datingu i prošle godine. Očito žele skupiti što više informacija o kompanijama. Kao pun pogodak pokazalo se to što smo doveli ljude iz biznisa. Sa studentima su razgovarali naš IT stručnjak, stručnjak za mreže i ljudi iz prodaje koji su im mogli dati konkretne informacije o tome kako izgleda raditi u HT-u', rekla je Felkel za tportal.

Dodala je kako je najvažnije za studenta da u prvom kontaktu s mogućim poslodavcem pokaže želju za učenjem i napretkom.

  • +3
Career Speed Dating Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

'Ovo je odličan način da saznate što traže tvrtke. Sam intervju je kratak, ali je dovoljno vremena da saznate sve bitno. Želja mi je spojiti diplomski rad i posao u nekoj tvrtki', rekao je Šimun Šestak, student pete godine FER-a, koji je imao 'spoj' s nekoliko firmi.

Njegov nešto mlađi kolega s treće godine Ivan Čerek istaknuo je kako se za Career Speed Dating prijavio u zadnji tren.

'Nisam se nešto posebno pripremao. Došao sam vidjeti što točno nude tvrtke iz IT sektora. Osam minuta je sasvim dovoljno da saznate sve što vas interesira', rekao je Čerek.