ŠUME I RIJEKE

[FOTO] Podravina nudi bijeg od znatiželjnih očiju, a ove tri lokacije učinit će vaš vikend savršenim

21.05.2022 u 08:27

Bionic
Reading

Podno Bilogore i uz rijeku Dravu proteže se prekrasna Podravina. Osim po očaravajućoj prirodi, ali i umjetnosti te bogatoj povijesti i kulturi, nerazvikana Podravina žudi za tim da je otkrijete i upoznate. Ondje se kriju mjesta daleko od znatiželjnih očiju, u kojima nema gužve, što ih čini savršenima ako za vikend želite 'pobjeći' i odmoriti se

Upravo je Podravina dom pustinje Đurđevački pijesci, ostataka jedine hrvatske pustinje i geografsko-botaničkog rezervata smještenog u istočnom dijelu Đurđevca, a bila bi šteta nikada ne obići takav fenomen. Usto se u blizini nalazi objekt Hrvatska Sahara, u kojem možete vidjeti i pomaziti deve.

Ako smo vas barem malčice zaintrigirali, donosimo vam tri prekrasne kućice po zaista povoljnim cijenama u Podravini, u koje se možete zaputiti s prijateljima ili obitelji.

Tik uz rijeku Dravu i prekrasnu šetnicu, u mjestu Ferdinandovac blizu Đurđevca, nalazi se prekrasan smještaj Dravski raj, kao što mu samo ime kaže. U vrućim danima gosti se mogu osvježiti u jaccuzziju i bazenu uz pogled na prekrasan vrt, a tu je i sva oprema za roštilj.

U dvije kućice može spavati šest ljudi, no moguće ih je i osam ako dolazite u većem broju. Osim potpuno opremljenih kuhinja i dviju kupaonica, gosti mogu zaigrati stolni tenis ili bilijar. Bilo da idete na odmor s prijateljima, bilo s obitelji, objekt je prilagođen svima, a ispod kuće nalazi se rijeka Drava, na kojoj možete vidjeti puno lokalnih ribiča.

Ruralna kuća za odmor Lovrak smještena je u mjestu Budrovec i nudi odličan smještaj za višečlanu obitelj ili ako se s prijateljima odlučite za odmor u četvero. Sav je prostor potpuno opremljen, s terase se pruža prekrasan pogled na prirodu, a u vrtu se nalazi roštilj.

Bicikliranje ili ribolov samo su neke od aktivnosti jer se u blizini nalazi vikendica u kojoj se možete informirati o planinarenju ili jahanju konja. A ako vodite djecu sa sobom, neće im biti dosadno.

Kuća Dolina Kraljevac nalazi se u Kraljevcu Križevačkom, doduše u Bilogorsko-bilogorskoj županiji, no ipak nadomak Podravine, pa to može biti duži izlet pun upoznavanja neotkrivenih dijelova. Već će vas na prvu osvojiti prekrasan vrt koji djeluje kao da je iz bajke. Kuća je potpuno opremljena, a kuhinja i kupaonica imaju sve potrepštine.

Ako se zaželite roštilja, možete ga pripremiti na divnoj terasi, a kako je kuća okružena šumom, možete istražiti prirodu na biciklu ili se zaputiti u dužu šetnju. Za četvero ljudi ova kuća nudi savršen vikend i odmor od vrućine i vreve grada.