VRUĆE PROLJEĆE

Veliki radnički prosvjed u Rijeci 7. travnja

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 29.03.2010 14:20
  • Objavljeno 29.03.2010 u 14:13
3maj_prosvjed9-211009

3maj_prosvjed9-211009

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organizirat će 7. travnja veliki prosvjedni skup u središtu Rijeke na kojeg su pozvane sve kategorije stanovništva, a na njemu će se izraziti nezadovoljstvo stalnim povećanjem nezaposlenosti te nedovoljno plaćenim radnim mjestima, izvijestili su danas na konferenciji za novinstvo predstavnici ureda SSSH za Primorsko-goransku županiju

Predsjednica ureda Jadranka Tomašić kazala je da je na području djelovanja područnog ureda Zavoda za zapošljavanje u Rijeci krajem veljače zabilježeno 19.123 nezaposlenih, što je za 26 posto više u odnosu na veljaču 2009.

Radnici koji su zadržali svoje poslove uglavnom ne mogu svojim plaćama pokrivati nužne troškove jer prosječna neto plaća pokriva samo 80 posto 'sindikalne košarice', navela je Tomašić.

Prosvjed se organizira kako bi se upozorilo na neodrživost takvog trenda, a pozvani su na sudjelovanje oni koji su izgubili radno mjesto, koji ne mogu preživjeti s mirovinama, koji ne mogu plaćam pokriti sve troškove, radnici u sektorima koji su sada u problemima kao što su trgovina, graditeljstvo, brodogradnja, prerađivačka industrija, ali i studenti i učenici zabrinuti za svoju budućnost.

Sindikalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske u brodogradilištu '3. maj' Juraj Šoljić kazao je da će se radnici brodogradilišta pridružiti prosvjedu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!