POSAO ZAVRŠEN U ROKU

Veliki posao ĐĐ Specijalnih vozila

  • Autor: Sanja Rapaić
  • Zadnja izmjena 23.12.2010 14:25
  • Objavljeno 23.12.2010 u 14:25
đuro đaković, vagoni

đuro đaković, vagoni

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

Uobičajeno je nažalost da se nakon sklapanja ugovora dogovoreni rokovi za isporuku proizvoda nerijetko probijaju. Da se posao može završiti ne samo u roku, nego i prije roka potvrđuje primjer tvrtke ĐĐ Specijalna vozila koja je jučer, desetak dana prije roka, austrijskoj tvrtki Swietelesky isporučila 25 teretnih vagona Eamos

Ugovor o proizvodnji 90-tonskih teretnih vagona za prijevoz rasutog tereta, vrijedan 23,4 milijuna kuna, sklopljen je sredinom godine. Upravo je ovaj ugovor za tvrtku ĐĐ Specijalna vozila svojevrsno svjetlo na kraju tunela.

Naime, svjetska je kriza izazvala pad prometa na željeznicama za više od 16 posto te je uvelike smanjena potreba za željezničkim transportnim sredstvima što je imalo za posljedicu pomanjkanje ozbiljnijih ugovora.

Ugovor s austrijskim kupcem stoga je vrlo važan korak unutar plana da se proizvodnja tračničkih vozila ponovo dovede na razinu na kojoj je bila prije krize. Jučer isporučeni vagoni za austrijskog kupca izrađeni su po najnovijim europskim standardima. To je jedini certificirani vagon tog tipa u Europskoj uniji prema važećem TSI sustavu za konvencionalni transeuropski željeznički sustav.

Zbog toga se tvrtka ĐĐ Specijalna vozila svrstala u konkurentne proizvođače te je ponudu za Eamos vagone za prijevoz rasutog tereta poslala na adrese većeg broja kupaca iz zapadne Europe. Plan je ponuditi vagon svim kupcima u Europskoj uniji, a predsjednik uprave specijalnih vozila Bartol Jerković izjavio je da predviđena i isporuka 30-ak takvih vagona HŽ-u

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi