ČRNOMEREC CENTAR

Valentić i Radić grade prvih 200 stanova

nikica valentić

nikica valentić

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Nikica Valentić uspio je pokrenuti radove na Črnomerec centru u Zagrebu, četiri mjeseca nakon što je njegova Niva inženjering preuzela većinski udjel od Jure Radića i IGH za 96 milijuna kuna

IGH je sa 20 posto udjela ostao manjinski suvlasnik projekta koji na prostoru bivšeg Tekstilnog kombinata Zagreb predviđa izgradnju 600 stanova i nebodera od 26 katova, piše Poslovni dnevnik. Valentić kaže da su IGH i dalje partneri u projektu.

Unutar bloka površine skoro 40 tisuća četvornih metara, prošlog je tjedna počelo rušenje posljednjih zgrada bivšeg industrijskog diva. 'Za najviše mjesec dana počinjemo graditi prvu fazu kompleksa - 200 stanova i dvije poslovne zgrade. U nju ulažemo 30 milijuna eura. Sredstva su osigurana iz zadržane dobiti, kredita i robnih kredita izvođača', kaže Nikica Valentić, bivši premijer i vlasnik tvrtke Niva inženjering. Dodaje i da će se na gradnji zaposliti 400 do 500 ljudi. Prva faza bi trebala biti gotova u roku godinu i pol.

Uz stambene zgrade s poslovnim prostorima u prizemlju, izgradit će i dvije uredske zgrade od po tri tisuće četvornih metara. Jedna će biti za najam, a u drugoj će biti novo sjedište Nive inženjeringa i povezanih tvrtki.

Izgradnju preostale tri faze Valentić planira završiti u roku najviše pet godina. Blokom će dominirati neboder od 26 katova, bruto površine 21,5 tisuća četvornih metara. Bit će prvi te visine u zapadnom djelu Zagreba. Stanovi će biti u tri bloka i njih 600 će zauzimati površinu od skoro 54 tisuće četvornih metara. Zbog velike količine poslovnog i stambenog prostora, osigurat će se i dvije tisuće parkirališnih mjesta u podzemnim etažama.Čitav blok je inače trebao biti gotov već ove godine, po najavama koje su 2006. godine stizale iz splitskog Konstruktora Željka Žderića. Niva je tada bila manjinski partner, nakon što su Žderić i Valentić kompleks TKZ-a otkupili od sadašnjeg vlasnika Filip Tradea - Tomislava Klička i njegovih partnera. Međutim, Konstruktor je zapeo na planskoj dokumentaciji, a zatim je prodao udio IGH-u Jure Radića po nepoznatoj cijeni. Kako su Radić, Žderić i Valentić imali dobru suradnju i partnerstva na brojnim projektima, prema informacijama iz IGH, uvijek se radilo o "prebijanju" dugova, pojačavanjem krize i u samom IGH-u, projekt većinski preuzima Valenić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi