NASTAVAK STRATEGIJE

Valamar Riviera za kapitalne investicije osigurala 635,9 milijuna kuna

29.11.2018 u 15:17

Bionic
Reading

Nadzorni odbor turističke kompanije Valamar Riviera u četvrtak je donio konačnu odluku o odobrenju investicija za iduću godinu u visini od 635,9 milijuna kuna, priopćeno je iz te turističke kompanije

"Investicije za 2019. godinu predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti. Za 2019. godinu ulaganja su fokusirana na segment premium kampiranja u Istri i na otoku Krku te otvaranje Valamar Collection Marea Suites 5*, čime bi se proširila ponuda za obiteljski odmor u Poreču", kaže se u priopćenju.

U planu su i brojni drugi investicijski projekti u sadržaje za goste u svim destinacijama te nastavak značajnih ulaganja u smještaj za sezonske zaposlenike u skladu sa strateškim ciljevima do 2020. godine, dodaje se.

Uključujući Imperial i Hotele Makarska, ukupno odobrene investicije Valamara za 2019. godinu iznose 793 milijuna kuna, zaključuje se u priopćenju te najveće hrvatske turističke grupacije.

  • +5
Valamar Riviera otvorila dva nova ljetovališta u Rapcu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar Riviera

Iz Hotela Makarska zasebno su u četvrtak priopćili da je Nadzorni odbor prihvatio plan ulaganja za 2019. vrijedan 17,5 milijuna kuna, od čega se najveći dio odnosi na podizanje kvalitete usluga u hotelu Meteor.

Rapski Imperial, pak, ranije ovoga tjedna izvijestio je da za 2019. godinu planira ulaganja u visini 140 milijuna kuna.

Odobrene investicije odnose se na unapređenje koncepta Valamar Carolina Hotel & Villas, čime će se povećati kapacitet i kvaliteta smještaja i usluga, a također i na investicije u daljnji razvoj i implementaciju novog koncepta u Padova Camping Resortu u segmentu premium kampiranja, kao i repozicioniranje Valamar Padova Hotela proširenjem obiteljske ponude.