ogromno ulaganje

Valamar ponovno pokreće investiciju u projekt Pinea vrijedan 130 milijun eura

28.06.2023 u 13:48

Bionic
Reading

Valamar Riviera ponovno pokreće investiciju u projekt Pinea u ukupnoj vrijednosti 130 milijuna eura čija je izgradnja počela 2019., a privremeno obustavljena 2020. godine, priopćio je Valamar u srijedu

Zbog pandemijske krize gradnja hotela bila je privremeno obustavljena u ožujku 2020. godine, a zatim odgođena zbog energetske krize, inflacije i usporavanja gospodarskog rasta, podsjećaju u Valamaru.

Nadzorni odbor Valamara odobrio je pripremne aktivnosti za ponovno pokretanje izgradnje Pinea Valamar Collection hotela u idućem investicijskom ciklusu.

Predsjednik Uprave Valamara Željko Kukurin vjeruje da će izgradnja hotela imati značajan pozitivan utjecaj na poslovanje Valamara, destinaciju Poreč i općenito na razvoj održivog turizma.

Za sezonu 2024. dana je prethodna suglasnost za ulaganja Valamar grupe ukupne vrijednosti 66,2 milijuna eura, uključujući ulaganja Imperial Riviere koja su najvećim dijelom usmjerena u repozicioniranje hotela Eva na Rabu i renovaciju turističkog naselja Rivijera u Makarskoj, ukupne vrijednosti oko 37,5 milijuna eura.

Valamar je realizirao investicije za sezonu 2023. u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura. Najznačajnija ulaganja u iznosu od 32 milijuna eura uključuju rekonstrukciju i repozicioniranje tri hotela u Dubrovniku: Valamar Tirena, Valamar Lacroma Dubrovnik i Valamar Club Dubrovnik, kaže se u priopćenju. 

Nadzorni odbor Valamar Riviere u srijedu je donio odluku o promjenama u funkcijama unutar svojeg sastava. Za novog predsjednika Nadzornog odbora izabran je Franz Lanschützer, koji je od ranije obnašao dužnost potpredsjednika Nadzornog odbora, a za potpredsjednika nadzornog odbora izabran je član Nadzornog odbora Valamara Daniel Goldscheider.