TURISTIČKI SEKTOR

Valamar i AZ fond preuzimaju Imperial

05.07.2016 u 19:21

Bionic
Reading

Valamar Riviera u srijedu je dostavila Centru za restrukturiranje i prodaju obvezujuću ponudu za kupnju 318.446 dionica Imperiala iz Raba. Dionice koje se prodaju čine 50,08 posto temeljnog kapitala Imperiala

Valamar Riviera i AZ društvo za upravljanje obveznim mirovinskim fondom u svoje ime i za račun obveznih fondova pod upravljanjem, zaključili su Ugovor o suradnji kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram Imperiala.

'Valamar Riviera i AZ obvezni mirovinski fondovi, ulazak u ovaj potencijalni investicijski projekt vide kao sinergiju iskustva i snage vodećeg institucionalnog investitora u Hrvatskoj te operativnih znanja, stručnosti i vrhunskih rezultata vodeće tvrtke u turizmu u Hrvatskoj. Smatraju da će zajedničkim upravljanjem koje je utemeljeno na visokim standardima korporativnog upravljanja, doprinijeti daljnjem razvoju turizma na otoku Rabu', priopćeno je.

Valamar Riviera iz Poreča je turistička kompanija koja u Hrvatskoj ima 25 hotela i ljetovališta i 13 kampova može dnevno ugostiti do 48.000 gostiju. Valamar Riviera jedan je od najvećih ulagača u hrvatski turizam s ukupno 2,6 milijarde kuna uloženih u portfelj u proteklih 12 godina.

AZ obvezni mirovinski fondovi najveći su institucionalni investitor u Hrvatskoj. S ukupnom imovinom pod upravljanjem, koja je premašila 30 milijardi kuna, AZ mirovinski fondovi predstavljaju relevantne investitore i u europskim okvirima. U AZ obveznim mirovinskim fondovima trenutno za mirovinu štedi preko 600.000 hrvatskih zaposlenika.